12.7.2020

Hyvinkään Tahko

12.7.2020

Rauman Fera

2

-

0

(

7-3
,
1-0

)

Taas tuli yksi kolmen pisteen voitto lisää! Tällä kertaa kaatui Rauman Fera, mutta helpolla täydet pisteet eivät irronneet. Ensimmäinen jakso oli melkoista Leidien hallintaa, mutta toisella jaksolla raumalaiset paransivat peliään huomattavasti ja Pihkalaan kerääntynyt yleisö sai jännittää sarjapisteiden kohtaloa viimeiseen lyöntiin saakka.

 

-Tiukkaa oli kyllä vääntö! Tiedettiin ennen peliä, että Rauma on parempi joukkue, kuin moni uskoo. Ilmaiseksi ei tule mitään! Saatiin ekalle jaksolle sellainen tosi hyvä all In -alku, Tahkon Leidien 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki kertasi ottelun jälkeen.

 

Tuo all in -alku tarkoitti kotijoukkueen ottelun ensimmäisen sisävuoron todellista ilotulitusta, sillä Leidit käytännössä varmisti jaksovoiton naulaamalla yhteensä kuusi juoksua. Kotiutuksissa onnistuivat esimerkiksi Lotta Vahvelainen, Ira Jokivalli ja Titta Siilin. Tuon hurjan ensimmäisen vuoroparin jälkeen tahti kentällä hieman rauhoittui, mutta Tahkon Leidit osoitti jälleen kerran mahtavaa taistelutahtoa.

 

Jos ensimmäisen jakson voitto irtosi kohtalaisen helposti, niin ottelun toinen puolisko olikin sitten haastavampi. Fera paransi ulkopeliään huomattavasti, eivätkä kotijoukkueen lyönnit purreet avausjakson tapaan.

 

-Toinen jakso olikin sitten tosi nihkeä. Raumakin pelasi hyvin, mutta tänään saimme pelin haltuun ulkopelin kautta. Meille erittäin maukkaat kolme pistettä, Yli-Saunamäki totesi.

 

Tahkon kannalta helpottava toisen jakson voittoon riittänyt juoksu syntyi kolmannessa vuoroparissa, kun Pauliina Harisen lyönti suuntautui kakkospuolelle, ja Lotta Vahvelainen juoksi kotipesään.

 

Feralla oli käytössään toisen jakson päättävä sisävuoro, mutta kotijoukkueen ulkokenttä kesti paineet hienosti, eivätkä raumalaiset onnistuneet juoksujen teossa. Näin varmistui Tahkon Leidien kuudes voitto putkeen!

 

Kotijoukkueen parhaana palkittu Essi Ritola totesi ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että joukkue teki sen, mitä tarvittiinkin.

 

-Tärkeet kolme pinnaa! Ei menetetty lopussakaan yhtä pinnaa mihinkään, saatiin ne kaikki kolme. Me lähdettiin ekaan jaksoon aika röyhkeesti. Saatiin siihen ne kuusi pinnaa ekaan vuoroon, se oli ihan hyvä alku. Toinen jakso oli kyllä hieman nihkeetä, mutta tehtiin se tarvittava, Essi analysoi.

 

Ritola oli tyytyväinen kotijoukkueen ulkopeliin.

 

-Osattiin pelata oikeilta etäisyyksiltä, mitkä riittää polttamaan. Ei lähdetty turhaan hönkimään, vaan tehtiin rauhalliset suoritukset, Ritola taustoitti.

 

Leidien pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kahdella vierasottelulla Siilinjärvellä ja Joensuussa. Seuraava kotiottelu onkin sitten todella timanttinen, sillä keskiviikkona 22.7 Pihkalaan saadaan vieraita Porista, kun Pesäkarhut saapuu Hyvinkäälle. Ottelu alkaa kello 18:00. Kamppailu tulee varmasti olemaan erittäin suosittu, joten liput kannatta hankkia etukäteen Nettilippu.fi:stä. Muistathan, että vieraspelit näet kätevästi Ruutu.fi-palvelun kautta.

 

-Juho Kojima

Tahkon 1. palkittu - Essi Ritola

Tahkon 2. palkittu - Oona Vahvelainen