7.8.2020

Hyvinkään Tahko

7.8.2020

Kirittäret

(

2-2
,
1-2

)

Pihkalassa nähtiin perjantaina varsin tiukka kamppailu, kun Tahkon Leidit ja Jyväskylän Kirittäret iskivät yhteen. Lopulta kaksi sarjapistettä pakattiin Jyväskylän bussiin, kun vieraat voittivat ottelun 0-1 (2-2, 1-2). Toisen jakson lopussa Leidit laittoi Kirittäret vielä tiukoille ottelun viemisestä supervuoroon asti, mutta vieraat onnistuivat puolustamaan neljännessä vuoroparissa vallinutta tasatilannetta. Kun Jyväskylä pääsi ottelun viimeiseen sisävuoroon Siri Eskola kotiutti jakson viimeisenä lyöjänä, viimeisellä lyönnillä Ella Korpelan ja vieraat juhlivat ottelun voittoa.

Perjantain kamppailu muistutti Leidien ja Manse PP:n kohtaamista, sillä juoksujen teko tuntui  hankalalta molemmin puolin. Joukkueet pelasivat erittäin hyvää ulkopeliä tehden sisäpelin hankalaksi loistavasta lyöntisäästä ja Pihkalan tarjoamasta tilasta huolimatta.

Ottelun erikoisin tilanne nähtiin avausjaksolla, kun Ira Jokivallin harhaheitolla tuoma 1-1 tasoitusjuoksu, aiheutti hieman ihmetystä. Kyseessä oli niin sanottu kotipesäpesäkopiksi tuomittu tilanne. Jos koppi otetaan kiinni kotipesässä, koppi purkautuu ja lyöjä saa juosta niin pitkälle kuin suinkin ehtii.

Tahkon ensimmäisen jakson toisen juoksun löi Oona Vahvelainen ja kotipesään kirmasi Ira Jokivalli.

Toisen jakson ratkaisu alkoi häämöttää kolmannessa vuoroparissa, kun Essi Ritola pystyi kotiuttamaan Laura Kerolan kahden palon tilanteessa. Tuolla kotiutuksella Leidit tasoitti tilanteeksi 1-1. Hyvistä yrityksistä huolimatta tuo juoksu jäi kotijoukkueen ainoaksi toisella jaksolla. Lopulta Eskolan mailasta lähtenyt lyönti päätti ottelun vieraiden eduksi.

Tappiosta huolimatta varsinkin Leidien ulkopeli sai kehuja Antti Yli-Saunamäeltä.

-Peli on ohi. Harmittaa isosti. Pelattiin todella hieno peli, varsinkin ulkopelissä. Anni pelas todella hienosti lukkarina ja pelattiin sellaista huolellista ulkopeliä. Ei pystytty käyttämään niitä pieniä hetkiä mitä, meillä oli pelissä. Vastustaja oli hyvä, pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki kommentoi.

 

Tahkon Leidit pelaa seuraavan kerran heti tulevana sunnuntaina, kun se saa Pihkalassa vastaansa Siilinjärven Pesiksen. Ottelu alkaa klo 17.

 

LasseW:n kuvat ottelusta

-Juho Kojima

Tahkon 1. palkittu - Laura Kerola

Tahkon 2. palkittu - Lotta Vahvelainen