30.8.2020

Hyvinkään Tahko

30.8.2020

Lapuan Virkiä

(

1-3
,
3-4

)

Se oli siinä. Tahkon Leidien kausi 2020 päättyi puolivälieriin. Lapuan Virkiä voitti sarjan suoraan voitoin 2-0. Pihkalassa sunnuntaina pelatussa sarjan toisessa ottelussa Lapua oli parempi jaksoin 0-2 (1-3, 3-4). Tappiosta huolimatta Leidien pelaamisen taso oli noussut hurjasti perjantain kamppailuun verrattuna.

Juoksujen tekeminen tuotti Tahkolle päänvaivaa varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Aina, kun Leidit sai rakennettua hyvältä näyttäneen tilanteen, Virkiän näpsäkästi pelannut ulkokenttä onnistui nappaamaan palon, jos toisenkin. Vieraiden sisäpeli oli varman oloista. Joka kerta, kun Lapuan pelaaja eteni kolmospesälle, kotiutuksen uhka oli todellinen. Lapua kotiuttikin ensimmäisellä jaksolla 50% tehokkuudella.

Kotijoukkueen avausjakson ainokainen juoksu syntyi viimeisessä vuoroparissa, kun Ira Jokivallin lyönti pysähtyi vieraiden polttolinjaan, mutta lukkari Niina Härkönen ei saanut polttoheittoa kiinni, ja Senja Kaarikivi juoksi kotipesään.

Toisella jaksolla peli oli tiukkaa, mutta lopulta Lapua nappasi voiton. Ira Jokivalli oli jälleen isossa roolissa, kun hänen lyöntinsä yllätti Virkiän takakentän. Tämä lyönti oli Leideille kultaakin kalliimpi, sillä sen ansiosta toinen jakso tasoittui lukemiin 2-2, kun kotipesään ryntäsivät Lotta Vahvelainen ja Laura Kerola.

Leidien kauden viimeiseksi jääneen juoksun löi todella upeasti tällä kaudella pelannut Pauliina Harinen. Palen välilyönnin saattelemana kotipesään kirmasi Oona Vahvelainen.

-Tänään peli oli aika lailla samanlainen, kun aikaisemmatkin. Meillä oli pienet hetket pelissä, mutta tehään vaan liikaa niitä pieniä virheitä. Se peli ei sitten kestä kasassa. Taisteltiin viimeiseen asti ja opittiin virheistä, niin kuin koko kaudellakin. Kyllä se tasoero sinne mitalipeleihin oli vielä liian kova, mutta ylpeitä ollaan joukkueesta! Kaikkemme annettiin. Tulos oli nyt tämä, pulinat pois, pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki totesi.

Niin kuin Anttikin totesi tästä joukkueesta voi todellakin olla ylpeä koko keltaisella sydämellä. Kiitos Leidit, toimihenkilöt JA TIETENKIN FANIT. Nyt vedetään hetki henkeä ja sitten suunnataan kohti uutta kautta!

 

-Juho Kojima

 

LasseW:n kuvat ottelusta

 

VeikkoVee:n kuvat ottelusta

Tahkon 1. palkittu - Ira Jokivalli

Tahkon 2. palkittu - Netta Rummukainen