12.8.2020

Hyvinkään Tahko

12.8.2020

Manse PP

1

-

2

(

1-0
,
3-4
,
0-4

)

Tahkon Leidit ja Manse PP kohtasivat keskiviikkona Pihkalassa. Kyseinen ottelu oli jo neljäs kohtaaminen tämän kaksikon välillä tällä kaudella. Paikalle saapunut yleisö sai nauttia todella jännittävästä kamppailusta, joka venyi aina supervuoroon saakka. Lopulta vieraat veivät voiton lukemin 1-2s (1-0, 3-4, 0-4).

Varsinkin ensimmäisellä jaksolla molempien joukkueiden ulkopeli oli todella vahvaa. Tahko oli terävöittänyt omaa peliään verrattuna joukkueiden edelliseen kohtaamiseen, joka miteltiin Tampereella. Tuolloin pallot eivät meinanneet tarttua hyvinkääläisten räpylään, mutta tällä kertaa kentällä oli eri meininki. Kotijoukkue napsi paloja Laura Kerolan ja Oona Vahvelaisen johdolla ja Manse pysyi aisoissa.

Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Anni Heikkilä oli aikeissa vaihtaa Senja Kaarikiven kakkoselta kolmospesälle. Mansen ulkokenttä yritti polttaa Senjan, mutta heitto menikin ohi ja Kaarikivi varmisti juoksullaan jaksovoiton Leideille.

Vieraat paransivat sisäpeliään huomattavasti toisella jaksolla. Kolmannen vuoroparin alussa tilanteen ollessa ratkaisevan oloisesti jo 0-4 alkoi näyttää siltä, että Manse nappaa helpon jaksovoiton, mutta kotijoukkue aloittikin hurjan takaa-ajon Laura Kerolan johdolla. Kerolan sivaltama välilyönti saatteli Oona Vahvelaisen kotipesään. Jatkoa seurasi Leidien jakson viimeisessä sisävuorossa, kun Pauliina Harisen kakkospuolelle suunnattu lyönti varmisti kotijoukkueen toisen juoksun Essi Ritolan tuomana. Leidien toisen jakson kolmas juoksu syntyi Mansen harhaheitosta. Kotiin pinkoi Ira Jokivalli.

Tahko sai vielä mahdollisuuden tasoitukseen, kun Netta Rummukainen yritti kotiuttaa Pauliina Harista, mutta Mansen ulkokenttä oli valppaana ja tuloksena oli palo. niinpä ottelun ratkaisu siirtyi supervuoropariin.

Manse nappasi lopulta voiton tehden yhteensä neljä juoksua ottamattomilla merkatuilla välilyönneillä, Leidien jäädessä supervuoroparissa nollille.

Tahkon Leidien 1. palkittu Laura Kerola totesi ottelun jälkeen, että joukkueen kesken sovitut kuviot toimivat ja tilanteita saatiin luotua.

-Odotettiin kyllä tätä peliä. Neljäs peli Mansea vastaan, oltiin kyllä keskittyneitä. Ulkopeli on kyllä meillä antanut mahdollisuuksia tuohon sisäpeliin, kun siellä on räpylä pitänyt. Manse löi palloa väliin, kun merkistä lyödään palloa väliin, niin eipä siinä voi, kun nostaa kaverille hattua, Kerola myönsi.

Tappiosta huolimatta Leidien 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki löysi ottelusta paljon hyvääkin.

-Ulkopeli oli taas vahvaa, se antoi mahdollisuuden pelata tänään voitosta. Hyvä taistelu! Sisäpeli oli mennyt paljon eteenpäin, mutta Manse oli tänään parempi kotiuttamaan. He tekivät tylyjä ratkaisuja ja heidän merkkiratkaisunsa olivat tänään parempia, Yli-Saunamäki myönsi Leidien mediatiimille ottelun jälkeen.

 

Tahko pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina, kun joukkue matkaa Lappeenrantaan Pesä Ysien vieraaksi. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan Pihkalassa perjantaina 21.8. klo 17:30. Tuolloinkin vastaan astelee Lappeenranta.

 

LasseW:n kuvat ottelusta

-Juho Kojima

Tahkon 1. palkittu - Laura Kerola

Tahkon 2. palkittu - Essi Ritola