1.7.2020

Hyvinkään Tahko

1.7.2020

Mynämäen Vesa

2

-

0

(

5-2
,
7-1

)

Tahkon Leidien hienosti alkanut kausi sai jatkoa keskiviikkona Pihkalassa, kun Mynämäen Vesa kaatui puhtaasti jaksoin 2-0 (5-2, 7-1). Tahko sai luotua ottelussa yhteensä 25 3-tilannetta, kun vieraille niitä merkittiin 11. Hyvinkääläisten parhaana palkittiin jälleen kerran hienosti pelannut Essi Ritola. Toinen jakso ratkesi Essin lyömään upeaan kunnariin.

Leidit sai molemmilla jaksoilla erittäin vahvan alun, joka osaltaan auttoi täyden pistepotin nappaamisessa. Avausjakso ratkesi käytännössä jo Leidien ensimmäisessä sisävuorossa, kun kotijoukkue sai tililleen kolme juoksua. Lyöjinä toimivat Tahkon faneille tutut pelaajat Pauliina Harinen ja Anni Tuomi. Näiden kahden tavallisen juoksun lisäksi Laura Kerola sai juosta kotipesään vapaataipaleen turvin.

Toinenkin jakso sai kotijoukkueen kannalta varsin lentävän lähdön Essi Ritolan mailasta lähteneen kunnarin muodossa. Essin lyönti painui läpi kakkospuolelta ja kenttä rullasi. Kunnarin tuloksena syntyi yhteensä neljä juoksua. Kotiin pinkaisivat Anni Heikkilä, Lotta Vahvelainen ja Pauliina Harinen.

-Ollaan pelattu varmoin ottein ja luotettu omaan tekemiseen, Ritola kommentoi Leidien alkukauden pelaamista voitetun kamppailun jälkeen.

Omaa suoritustaan illan ottelussa loistanut Essi kuvailee maltillisesti.

-Ihan kohtalainen ottelu. Se kunnari oli pieni tuuri, mutta kyllä siinä sitten tuli muutama hyväkin osuma, Ritola naurahti.

Tahkon Leidien 1. pelinjohtaja Antti-Ylisaunamäki oli tyytyväinen kauden ensimmäiseen kolmen pisteen voittoon. Ennen keskiviikon koitosta pelinjohtaja oli käynyt ryhmänsä kanssa erityisesti läpi kaaripelaamista. Yli-Saunamäki oli tyytyväinen keskiviikon ottelussa nähtyihin parannuksiin, mutta Antti kuitenkin totesi, että vieläkin löytyy kohtia, joita voidaan parantaa.

-Tietenkin olen tyytyväinen siihen, että saatiin kauden eka puhdas voitto, se oli positiivista. Tultiin tosi hyvin molempien jaksojen alkuun. Oltiin nöyriä pelille ja hienoilla lyönneillä saatiin hommaa auki, mutta ei vieläkään ihan tyytyväinen voi olla. Pelin jänne ei pysy kasassa neljää vuoroparia per jakso ja tehtiin vähän tyhmiä paloja, mutta rutiinitasomme on erittäin hyvä ja sillä pystyttiin voitto ottamaan, Antti Yli-Saunamäki totesi ottelun jälkeen.

Tahkon Leidien seuraava ottelu pelataan Pihkalassa tulevana lauantaina kello 14:00, kun vastaan asettuu sarjanousija Joensuun Maila. Varmista paikkasi varaamalla lippusi ennakkoon Nettilippu.fi:stä.

Katso lisää kuvia ottelusta (Lasse Wirzenius)