Miehet

Hyvinkään Tahko on tehnyt selvityspyynnön pesäpalloliitolle lauantaina pelatun Manse PP – Hyvinkään Tahko ottelun tapahtumista

Hyvinkään Tahko on tehnyt selvityspyynnön pesäpalloliitolle lauantaina pelatun Manse PP – Hyvinkään Tahko ottelun tapahtumista

SELVITYSPYYNTÖ

Viitaten lauantain 3.9.2022 pelatun kolmannen välierän Manse PP – Hyvinkään Tahko-pelin tapahtumiin. 

Hyvinkään Tahkoon on otettu yhteyttä usean kannattajan toimesta, että Manse PP:n järjestyksenvalvojat ovat  mielivaltaisesti uhkailleet Tahkon kannattajia sekä poistattaneet ainakin yhden katsojan katsomosta hyvin epämääräisin perustein.

Samat kannattajat ovat niitä henkilöitä, jotka Hyvinkäällä pelatussa toisessa ottelussa huutelivat Mansen lukkari Juha Puhtimäelle. Puhtimäki nimitteli kannattajia todistettavasti omassa Instagram-livessään apinoiksi. 

Lisäksi tietojemme mukaan Manse PP oli käynyt ohjeistamassa ennen ottelua, että kaikki epäasiallisia huutoja huutavat katsojat tulee poistaa katsomosta. Tietojemme mukaan kumpikaan uhkailtu eikä poistettu katsoja ole käyttäytynyt niin, että poistamiselle olisi ollut perusteet. 

Tahkon käsityksen perusteella kyseessä on ollut ennemmin kosto torstain pelissä tapahtuneista huuteluista.

Manse PP ei ole suhtautunut ottelutapahtuman järjestelyissä myöskään seurana tasapuolisesti. Manse PP:n kannattajat ovat käyttäneet törkeää kieltä solvatessaan hyvinkääläisiä ilman, että järjestyksenvalvojat ovat puuttuneet asiaan.

Hyvinkään Tahko haluaa Pesäpalloliiton selvittävän: 

– Haluamme Pesäpalloliiton selvittävän, että mihin Tahko-kannattajan poistaminen katsomosta perustui ja miten hän on toiminut väärin? 
– Voiko kotijoukkue / yhden joukkueen pelaaja mielivaltaisesti poistattaa vieraskannattajia?
– Onko kannattajia kohdeltu yhdenvertaisesti?

Vaadimme, että poistetulle Tahkon kannattajalle palautetaan lippurahat epäoikeudenmukaisen kohtelun perusteella.

Lisäksi vaadimme, että Manse PP varmistaa, että kannattajia jatkossa kohdellaan tasa-arvoisesti ja kurinpitopäällikkö selvittää ja tarvittaessa sanktioi, että onko kotijoukkue toiminnassaan rikkonut ottelutapahtuman järjestämiseen liittyviä velvoitteitaan.

Hyvinkään Tahkon arvoihin kuuluu avoimuus ja tasavertainen kohtelu, joten julkaisimme selvityspyynnön myös julkisesti.

Hyvinkään Tahko

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.
slogo

© 2022 Hyvinkään Tahko