21.8.2020

Hyvinkään Tahko

21.8.2020

Pesä Ysit

2

-

0

(

11-0
,
14-3

)

Tahkon Leidit oli täysin ylivoimainen runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan, kun joukkue kohtasi Lappeenrannan Pesä Ysit. Kotijoukkue löi yhteensä 25 juoksua, kun vieraat saivat kasaan ainoastaan kolme. Lopputulos kirjattiin lopulta 2-0 (11-0, 14-3). Kotijoukkueen juoksumäärä kuvaa erittäin hyvin ottelun tasoa.

Joukkueiden tasoerosta kertoo korutonta kieltään sekin, että kolmostilanteet menivät todella selvästi .kotijoukkueen eduksi. Leidit pääsivät kolmoselle 39 kertaa. Pesä Ysit puolestaan pääsi kolmospesälle vain kahdeksan kertaa.

Ehkä suurin syy vieraiden näinkin selvään tappioon oli todella heikosti sujunut ulkopeli, varsinkin palojen tekeminen oli Yseille todella vaikeaa. Leidit puolestaan pelasi ulkokentällä hienosti, koppeja ja paloja napattiin Oona Vahvelaisen, Titta Siilinin ja Laura Kerolan johdolla. Leidien lukkari Anni Heikkilä nappasi pari maukasta paloa irrottamalla vastustan pesältä.

Perjantain ottelu oli varsinaista kunnareiden juhlaa, sillä niitä nähtiin yhteensä neljä. Kotijoukkue löi kolme ja vieraat yhden. Yhden Tahkon kunnareista löi Oona Vahvelainen, joka löi uransa ensimmäisen kunniajuoksun.

Vaikka lopputulos oli todella selvä,  ottelu venyi kestoltaan melko pitkäksi. Se ei yleisöä tuntunut haittaavan, sillä Pihkalassa saatiin nauttia pisteiden lisäksi kesäisestä ja lämpimästä säästä.

Voitosta huolimatta Leidien pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ei ollut täysin tyytyväinen ottelun antiin.

-Tavoitteena oli valmistautua pudotuspeleihin, mutta ei tämä niihin kauheasti valmistanut. Vähän pettynyt olo on pelistä. Ei tästä saatu irti sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Voitto on kuitenkin voitto! Melkein nelkyt kolmostilannetta ja onnistumisia laajalla rintamalla. Ulkopeli oli päällisin puolin ihan jees. Pelin pitää parantua paljon, jos haluaa pleijareissa haastaa vastustajaa, Yli-Saunamäki totesi

 

Tahko pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa sunnuntaina Jyväskylässä, kun se saa vastaansa runkosarjan voiton jo varmistaneen Kirittäret. Tahko taistelee vielä kotiedusta pudotuspelihin Lapuan Virkiän kanssa.

 

Maanantaina puolestaan suoritetaan valinnat pudotuspelipareista. Kirittäret valitsee ensin vastustajansa sijoille 5-8 jääneistä joukkueista. Tämän jälkeen oman vastuksensa valitsevat järjestyksessä Pori ja Tampere. Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin viikon kuluttua.

 

LasseW:n kuvat ottelusta

 

-Juho Kojima

Tahkon 1. palkittu - Oona Vahvelainen

Tahkon 2. palkittu - Anni Tuomi