24.6.2020

Hyvinkään Tahko

24.6.2020

Pesä Ysit

1

-

0

(

8-8
,
12-0

)

Kun yleisö saapui keskiviikkona Pihkalaan seuraamaan Tahkon Leidien ja Lappeenrannan Pesä Ysien välistä kamppailua, niin tuskin kukaan osasi odottaa, että ottelussa tehtäisiin yhteensä 28 juoksua. Lopulta Leidit nappasi ottelusta itselleen kaksi sarjapistettä jaksoin 1-0 (8-8, 12-0). Hyvinkääläiset saivat luotua yhteensä 33 kolmostilannetta, kun vieraiden vastaava luku oli 10. Ottelussa nähtiin neljä kunnaria, joista kolme syntyi Pesä Ysien ensimmäisessä sisävuorossa.

Helteisestä säästä huolimatta kamppailu sai Tahkon Leidien kannalta todella jääkylmän alun, kun vieraiden kärjessä numerolla yksi pelannut Eveliina Rantonen jysäytti pallon läpi kunnarin arvoisesti. Jatkoa seurasi melkein heti, kun lappeenrantalaisten kapteenina pelaava Pauliina Harisen sisko Henriikka asteli lyöntipaikalle. Hänen lyöntinsä suuntautui kolmosluukkuun. Vieraiden ensimmäisen vuoroparin ilotulituksen viimeisteli joukkueen lukkari Essi Rytteri iskemällä joukkueensa kolmannen kunnarin. Yhteensä nämä kunniajuoksut tuottivat vieraille kahdeksan kotiutusta. Enempää juoksuja vieraat eivät lyöneetkään.

Katso lisää kuvia ottelusta (Lasse Wirzenius)

Leidit kasasivat rivinsä todella huonosta aloituksesta huolimatta hienolla tavalla. Lähes mahdottomalta tuntuneen takaa-ajon aloittivat ensimmäisen tasoittavalla Essi Ritola ja Anni Heikkilä. Heikkilä juoksi kotipesään Ritolan merkatun välilyönnin saattelemana. Toisessa vuoroparissa ensimmäistä aikuisten Superpesisotteluaan pelannut Piitu Saarinen löi ajolähtötilanteessa upean kahvanäpin, jonka turvin Laura Kerola pinkaisi kotipesään.

Tahkon Leidien ensimmäisen jakson todella upea takaa-ajon tuotti tulosta tasoituksen muodossa viimeisessä vuoroparissa, kun Pauliina Harinen napautti upeasti kaksi juoksua. Tuojina toimivat Titta Siilin ja Anni Heikkilä.

Ottelun Tauolla Tahkon 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

-Nyt oli kyllä karvas tämä eka jakso. Kyllä jotenkin uskoin, että tilanteessa 0-8 olisi mahdollisuus tulla tasoihin. Ei olla jotenkin pelissä mukana. Huonoja reagointeja kolmoselta ja myöhästyneitä lähtöjä. Kaikkea tällaista pientä sattuu ihan liikaa, Yli-Saunamäki perkasi jaksoa Ruudun Haastattelussa.

Pelinjohtajan palaute oli selvästi tehnyt tehtävänsä, sillä toisella jaksolla nähtiin kotijoukkueelta todella raikasta ja uskaltavaa pelaamista. Samalla on todettava, että vieraat eivät saaneet peliään kunnolla käyntiin toisella jaksolla.

Lopulta ottelun voitto irtosi Tahkon Leidien 1. palkitun Lotta Vahvelaisen johdolla. Lotan illan saldo on todella vakuuttava. Hän löi yhden kunnarin ja viisi tavallista juoksua. Näiden lisäksi Lotta toi neljä juoksua. Tuo edellä mainittu kolme juoksua tuottanut kunnari nähtiin toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa.

Tahkon Leidien mediatiimi tavoitti Antti Yli-Saunamäen voitokkaan ottelun jälkeen.

-Ekan vuoron aloitus oli Lappeenrannalta aika räväkkä ja löivät siinä juoksut alle. Loput seitsemän vuoroparia taisivat mennä meille 19-0. Ihan ok lyöntipeliä, mutta tänään joukkueesta oli aistittavissa hermostuneisuutta. En tiedä johtuiko se televisiosta, mutta emme olleet kovinkaan terävällä päällä. Peli kuitenkin parani koko ajan, ja joukkue osoitti luonnetta nousemalla kolmannessa ottelussa putkeen niskan takaa voittoon. Oli kuitenkin ihan hyvää tekemistä siinä sitten, Tahkon Leidien 1. pelinjohtaja paketoi.

Tahkon Leidit pelaa seuraavan kotiottelunsa 1.7, kun vastaan asettuu Mynämäen Vesa. Ottelu alkaa kello 18:00. Leidit suosittelee, että ostat lippusi etukäteen Nettilippu.fi:stä.