22.7.2020

Hyvinkään Tahko

22.7.2020

Porin Pesäkarhut

(

2-4
,
1-6

)

Porin Pesäkarhut oli keskiviikkona Pihkalassa todella tyly vieras. Porilaiset ratkaisivat ottelun molemmat jaksot heti alkuunsa. Varsinkin toisen jakson alku oli Tahkon kannalta yskivä, kun Pesäkarhut naputti yhteensä viisi juoksua. Lopulta ottelu päättyi sarjakärjen eduksi 0-2 (2-4, 1-6).

Kukaan ei varmasti odottanut, että Naisten Superpesiksen tämän hetken ykkösjoukkue antaisi mitään helpolla, mutta kylmä tosiseikka on se, että Tahkon Leidit ei missään vaiheessa päässyt lähelle kärkiottelussa vaadittavaa suoritustasoa. Tahko taisteli kuitenkin tosissaan vielä ensimmäisen jakson voitosta. Neljännen vuoroparin tasottavalla Leidien Anni Tuomi puhkaisi etutilanteessa Porin ulkokentän kakkosluukusta. Porin koppari Emilia Linna pelasti kuitenkin jakson joukkueelle syöksymällä viime hetkellä kiinni kohti muuntajaa kiitäneeseen palloon. Läpi mennessään Tahko olisi vienyt jakson niimiinsä. Tilannetta seurasi vielä hässäkkä, kun syntyneestä ajolähtötilanteesta Pauliina Harinen löi selvän juoksun tuoden Leidit juoksun päähän, mutta tilanne vihellettiin paloksi. Antti Yli-Saunamäki kertoi, että tuomari oli pahoitellut tapahtunutta ottelun jälkeen, Joukkueiden erot tulivat selvästi näkyviin sisäpelissä, jossa vieraiden suoritusvarmuus oli aivan omaa luokkaansa. Vieraiden sisäpelaaminen vaikutti keskiviikon ottelussa ajoittain todella helpolta. Tahkon peli oli jotenkin tukossa, eikä lähtenyt missään vaiheessa kunnolla rullaamaan.

Tahkon Leidien 1. palkittu Laura Kerola ei ollut kovin iloisella tuulella ottelun jälkeen.

-Olen pettynytkin jopa vähän. Annettiin kaksi läpäriä, molemmat räpylästä. Oli vähän sellainen olo, että ei olla ihan tässä pelissä kiinni! Saatiin ekalla jaksolla hyvin painostettua, mutta sitten se vähän lässähti. Tokalla jaksolla siihen ekaan vuoropariin tuli viisi juoksua vastustajalle. Tänään ei kyllä pystytty oikein vastaamaan kaverille, Kerola Harmitteli.

Leidien 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki oli samoilla linjoilla.

-Mietteet eivät ole hirveän hyvät missään nimessä. Ollaan pelattu hyvä alkukausi, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että nyt oli sellainen hyvä välikatsaus siihen, mikä se oikea vaatimustaso on, kun mennään syksyn mitalipeleihin. Siihen emme tänään olleet valmiita. Pori tuli otteluun tosi hyvin. Ne pienet hetket, mitä meillä oli, olisi pitänyt pystyä käyttämään kovalla prosentilla, Yli-Saunamäki sanoi.

Pauliina Harinen oli Leideistä parhaassa iskussa lyömällä kaikki joukkueensa kolme juoksua, mutta illan ottelussa se ei pisteille riittänyt.

 

Leidien seuraava ottelu on perjantaina, kun joukkue matkaa Mynämäelle Vesattarien vieraaksi. Seuraava kotiottelu Pihkalassa pelataan perjantaina 7.8. kun Jyväskylän Kirittäret saapuu vieraisille.

 

LasseW:n kuvat ottelusta

VeikkoVee:n kuvat ottelusta

Tahkon 1. palkittu - Laura Kerola

Tahkon 2. palkittu - Essi Ritola