19.7.2020

Joensuun Maila

19.7.2020

Hyvinkään Tahko

1

-

2

(

3-2
,
0-5
,
0-1

)

Tahkon Leideillä oli kahden vierasottelun viikonloppu. Pistepussiin kertyi yhteensä viisi pistettä. Siilinjärven Pesis kaatui puhtaasti 0-2 (6-10, 0-6). Tuon ottelun kannalta ratkaiseva käänne nähtiin ensimmäisellä jaksolla, kun Petra Jokivallin lyönti saatteli pallon matkaan kunnarin arvoisesti ja koko joukkue heräsi taisteluun. Viikonlopun toinen matkakohde oli Joensuu, jossa JOMA kaatui tiukan väännön jälkeen supervuorossa 1-2 (3-2, 0-5, 0-1).

Petran onnistumisen ohella Siilinjärven vierailusta täytyy ehdottomasti nosta esille Senja Kaarikiven upea suoritus. Hänen kärkilyöntiprosenttinsa oli nimittäin tasan sata, 6/6. Tuohon, kun vielä lisätään neljä tuotua juoksua ja ottelun 2. palkinto Leidien joukkueesta, niin voidaan todeta, että Kaarikiven iltapäivä oli varsin onnistunut.

Lauantain osalta joukkueemme suorituksen arvoa nostaa vielä sekin, että varsinkin avausjaksolla Tahkon ulkopeli oli hieman hapuilevaa, eivätkä pallot meinanneet tarttua räpylään, mutta jaksotauolla kuviot pistettiin kuntoon ja lopulta Leidit meni menojaan.

Joensuussa ottelun hahmoksi nousi jälleen kerran Pauliina Harinen. Tällä kertaa Palelle merkattiin kuusi kotiutusta ja yksi tuotu juoksu.

-Joensuu on ehdottomasti laadukas joukkue! Täytyy olla tyytyväinen voittoon, eikä tullut missään nimessä helpolla, Leidien 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki pohti viikonlopun toisen voiton ratkettua.

Myös sunnuntain pelissä ratkaisevaan rooliin nousi jaksotauolla pidetty palaveri.

-Pelin alku oli vähän vaikea. Sisäpeli oli hieman tukkoista, eikä oltu syöttötuomarin kanssa ihan samaa mieltä kaikista ratkaisuista, mutta siinä tauolla saatiin vähän sitä keskittymistä takaisin ja otettiin peliä paremmin haltuun. Kyllä se tänään niin oli, että tarjolla oli kaksi pinnaa ja ne myös otettiin. Voitto on voitto ja voittoputki jatkuu, Yli-Saunamäki muistutti.

Sunnuntain voitto olikin jo Leidien kahdeksas putkeen, joten hienommin ei voisi kausi edetä. Seuraava ottelu tarjoaakin jännitystä koko rahalla, kun hyvää kautta pelaava Porin Pesäkarhut tulee kylään, mutta karhun ärjyntä vaimenee nopeasti, kun Tahkon Leidit lähtee jahtiin. Ottelu pelataan tulevana keskiviikkona 22.7. Pihkalassa kello 18:00 alkaen. Muista hankkia lippusi etukäteen Nettilippu.fi:stä.

-Juho Kojima

Kuva: Veikko Veleslavov

Tahkon 1. palkittu - Pauliina Harinen

Tahkon 2. palkittu - Lotta Vahvelainen