Joensuun reissusta pannukakku

Viikon toinen peli pelattiin Joensuun Mailan vieraana. Iiro Kuosa palasi Bolt Stadionille ensimmäistä kertaa valkoisessa paidassa pitkän tauon jälkeen ja kotijoukkue oli ottanut tämän upeasti huomioon pyöräyttämällä pienen videon Kuosasta scriinillä ja hänelle annettiin myös pieni lahja. Herkistelyt ja lämpimät eleet jäivät Joensuun Mailan puolesta siihen.

Kotijoukkue aloitti sisällä ja alku oli tyrmäävä. Lyöjäjokerit Toivola ja Rättö löivät alkutahdit ja sen jälkeen Ville Väliaho täräytti kunnarin kakkosjatkeelta ja JoMa siirtyi ensimmäisen tasoittavalle 5-0 johdossa. Tahko sai rakennettua tilannetta ja Luka Raesmaa meni kärjessä koko illan hyvin kentälle, mutta samanlaista terävyyttä ei Hyvinkääläiset saaneet vaihto- ja kotiutuslyönteihin. Ikonen ja Raesmaa saivat kavennettua lukemat 5-1, mutta tämän jälkeen kotijoukkue puolusti johtoaan hyvin ja Rättö löi illan toisen ja kolmannen neljännen aloittavalle ja kuusi juoksua oli liikaa kirittäväksi. Niemi sai kaunisteltua lukemat 7-2 taululle lyömällä Petteri Alasen kotiin.

Tahko tuli kopista toiselle jaksolle hyvältä vaikuttavalta ilmeellä, mutta selkäranka alkoi hieman rapistumaan, kun JoMa siirtyi ensimmäisen tasoittavalla taas heti kolmen juoksun johtoon. Tämän jälkeen vierasjoukkue oli jokseenkin lamaantunut koko toisen jakson ja puolestaan JoMa laittoi aikamoisen lyöntiklinikan käyntiin. Korhonen, Tirkkonen kiersivät vielä kunniaa ja Joosua Rättö tuuletti loppujen lopuksi kuutta juoksua. 

Äärimmäisen pettyneitä ilmeitä tallusteli bussiin ennen pitkää kotimatkaa. Seuraava ottelu tulee kuitenkin taas nopeasti ylihuomenna ja silloin on kasvojen pesun paikka. Kiitos Joensuuhun saapuneille Tahko-kannattajille. Laittakaa kalenteriin ylös jo nyt kuitenkin ensi viikon kaksi kotiottelua 10.7. Pattijokea vastaan ja perjantaina iso ilta 12.7. Manse PP:tä vastaan.