Juha Niemi Hyvinkään Tahkoon

Hyvinkään Tahko ja Juha Niemi ovat solmineet 3 vuoden pelaajasopimuksen

33-vuotias Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti tuo Tahkoon paljon lyöntivoimaa.  Kolminkertainen Suomen mestari Niemi omaa myös paljon kokemusta isoista peleistä. Niemi on urallaan lyönyt 1142 juoksua Superpesiksessä ja hän on kaikkien aikojen lyöjätilastossa viidentenä.

Niemi lähtee innostunein mielin kehittämään Tahkon tulevaisuutta:

“Tuli sellanen mielenkiintoinen tarjous. Muilta henkilöiltä kuullu seurasta pelkkää hyvää ja lähitulevaisuudessa mitalijoukkueeksi nouseminen houkutti lähteä sinne pelaamaan.” 

Niemi muuttaa syksyn aikana Hyvinkäälle ja kertoo saapuvansa hänelle uuteen kaupunkiin:

“On tosiaan myös työpaikka on sieltäpäin kiikarissa ja se varmistuu tässä lähipäivinä. Itselle Hyvinkää on sellainen uusi kaupunki, että en oo muuten ollut, kun käynyt pelaamassa siellä aiemmin. En osaa odottaa vielä mitään.”

Ylistarosta kotoisin oleva Niemi kertoo olevansa rauhallinen kaveri:

“Sanoisin, että oon melko rauhallinen persoona. En sillä lailla itseäni nosta muiden yläpuolelle, että kyllä mä sellanen joukkuepelaaja oon.” 

“Pukukopissa ja pelireissuilla oon myös rauhallinen ja seuraan mitä muut tekee. Liityn kyllä sitten mukaan, jos on jotain korttirinkiä tai muuta sellaista menossa.”

Vapaa-ajalla Niemen löytää usein urheilukatsomosta:

“Joo aika lailla mitä nyt vaan kerkeää, niin käyn katsomassa urheilua. Erityisesti jääkiekkoa oon tykännyt käydä paikan päällä kattomassa.”

Toinen Niemelle rakas harrastus on metsästys:

“No tämä harrastus tuli tuolta Joensuun vuosilta. Silloinen joukkuekaveri Lauri Kivinen sai silloin houkuteltua mukaan. Pikkuhiljaa sitä itekki innostu. Oon kortin suorittanut ja ase on kaapissa tuolla. Vielä on tosin hyvin vähäinen saalismäärä.”

Niemi edusti viimeiset kaksi kautta Mansea ja tätä ennen hän on pelannut Superpesistä Joensuussa, Koskenkorvalla, Nurmossa sekä Seinäjoella. Tahkon joukkueessa hän näkee paljon potentiaalia.

“Siinä on nuoria tulevaisuuden nimiä sekä kokeneita kavereita. Kaikki mahdollisuudet on ihan varmasti playoffseihin ja siitä ylöspäin.”

Niemi näkee erityisesti Juha Korhosen kanssa pelaamisen positiivisena asiana:

“Siinä on varmasti meillä molemmilla annettavaa toisillemme. Kore on kuitenkin pitkän uran Superia pelannut ja tietotaitoa varmasti löytyy. Parhaamme mukaan yritetään jeesata toisiamme, että ollaan vielä parempia kotiuttajia. ”

Niemi kokee, että tulevaisuudessa hänellä on vielä huippuvuosia edessä. Kehitystä on niin fysiikassa kuin lajitaidoissa:

“Itellä oli pari edellistä kautta vähän heikompia omastakin mielestä ja nyt tänä vuonna oli pitkästä aikaa tuollainen huippukausi. Varmasti kun nyt jaksaa hommia painaa ja yrittää, niin tuollainen taso voidaan pitää useammankin vuoden.”

“Kyllä tuossa fysiikassa on vielä varaa kehittää, että aina sitä voi nostaa paremmalle tasolle. Lajitaidoista pitää vahvistaa erityisesti näitä omia vahvoja lyöntejä entisestään, niin tulee vieläkin paremmaksi pelaajaksi.”

Niemi ottaa Pihkalan avaran kentän maltilla vastaan, mutta kertoo odottavansa kellon soittamista:

“No avara kenttä on aina lyöjille mieleen, että joka puolella menee lyönti pitkälle. Se pitää kuitenkin muistaa, että laatulyöntejä sielläkin pitää lyödä, jos haluaa saada paljon niitä juoksuja. “

“Oon varmaan muutaman kerran kunnarin Pihkalassa kiertänyt, mutta en mä sitä kelloa silloin ole soittanut. Se jää sitten ensi kesälle.”

Niemi toivottaa kaikki tervetulleeksi Hyvinkäälle pesiskatsomoon:

“Jos kovia lyöntejä ja hyvää pesistä tykkää käydä katsomassa, niin tervetuloa Pihkalaan!”

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko