Karhuntaljaa ja katkeraa kalkkia

Tahkon Leidit urakoi lauantaina halli-sm-alkuturnauksessa Porissa. Tuomisina joukkueella oli iso päänahka ja näpäytys sormille, kun Leidit voitti hallitsevan Suomen mestarin Porin Pesäkarhut, mutta hävisi Pöytyän Urheilijoille.

Tahko aloitti urakkansa kohtamaalla sarjanousija Pöytyän Urheilijat. PöU pelasi ottelun läpi vahvalla kiimalla Leidien tuskaillessa oman sisäpelinsä kanssa. Erityisenä hämmentäjänä Tahkon sisäpelisopassa toimi Pöytyän lukkari Veera Tyynelä, joka onnistui irrottamaan etenijöitä pesiltä ottelussa lähes jaksollisen palomäärän verran.

-Ekan pein tunnetaso suuntautui vääriin asioihin ja sitä kautta kaari-lyöjä-etenijä -akselilla tuli virheitä, jotka lukkari Tyynelä pääsi kuittaamaan. totesi Leidien pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti ottelusta. -Ei saatu konetta ensimmäiseen otteluun vielä käyntiin.

Tahkon ainokaisen juoksun ottelussa löi Lotta Vahvelainen.

Alle tunti ensimmäisen ottelun päätyttyä Tahko kohtasi turnausta emännöineen Pesäkarhut. Samalla pelin taso vaihtui kuin nappia painaen. Tahko pelasi kylmän viileästi ulkona ja napsutteli sisäpelissä hyvin kohdistettuja keskiosumia.

-Aivan selvä tasonnosto otteluiden välissä haasteellisissa Halli-SM olosuhteissa alle tunnissa oli hieno osoitus joukkueen kyvystä mukautua. totesi Oja-Lipasti.

Tahko vei ensimmäisen jakson nimiinsä Petra Väistölän ja Lotta Vahvelaisen sivalluksilla 2-1 ja näytti toisen jakson lopussa vievän ottelun puhtaasti nimiinsä, kun se johti Väistölän lyömänä 1-0 viimeisessä vuoroparissa kahden palon tilanteessa. Porin Susanna Puisto painoi kuitenkin unelmalyönnin luukkuun viimeisellä mahdollisella hetkellä ja pelasti jakson Porille 1-2.

Ottelussa siirryttiin lopulta suoraan kotiutuslyöntikisaan, jossa Pori onnistui kahdesti. Tahkon lauantain yhdestä kovimmasta suorituksesta vastasi kotarissa kolmoskoppari Senja Kaarikivi, joka poltti Emilia Linnan välilyönnistä etunimikaimansa Itävalon kotipesään. Tahkon vahva itseluottamus jatkui myös ottelun ratkaisuhetkillä. Lotta Vahvelainen ja Vilma Mäkelä tasoittivat ensin ottelun painamalla palloa väliin. Lopullisen niitin peliin iski viimeisenä lyöjänä Leidien kapteeni Iina Valkeejärvi, joka kotiutti Eveliina Rantosen.

-Sopivan rohkealla sisäpelillä raavittiin ensin jaksovoitto ja pelitapatumat kentällä osoittivat että ansaittiin voitto koko ottelusta. Puiston lyönti lopussa oli kova suoritus ja siitä pisteet. Kovaan paikkaan kova suoritus. Usko ei horjunut ja koko pelin ajan meillä oli hallinnan tunne. Loppuun asti tuntui että me hoidetaan tämä. sanaili Oja-Lipasti.

-Koko lauantai summaten: Ulkopelissä meillä pysyy kokoa ajan tekeminen hyvänä. Hyvä ryhti! Pelissä on vielä potentiaalia kehittää sille tasolle, jolle haluan ja sitä ei olla vielä nähty. Eteenpäin päästään vieläkin! Sisäpeli meillä paranee päivä päivältä. Osat alkavat löytyä pikkuhiljaa ja treeni kerrallaan viedään asioita eteenpäin.

-Kymppiviikolla pelataan vielä Raumaa vastaan hallissa. Se on viimeinen halliottelu ennen kevään ulko-otteluita. päättää Oja-Lipasti

Pesäkarhut etenee tappiosta huolimatta halli-sm-lopputurnaukseen Jussittarien, Kirittärien ja Manse PP:n seuraksi.