Kausi 2021 pakettiin – katso palkitut ja fiilikset lauantailta!

Hyvinkään Tahkon kausi 2021 laitettiin pakettiin lauantaina 25.9.2021 klo 11 alkaen. Ensin kentän valloittivat joukkueet palkitsemistilaisuuden ajaksi, ja klo 13 alkaen pelattiin jo seuran 66. Hyvinkään Itä-Länsi, jossa kentällä vilisi niin entisiä, nykyisiä kuin tuleviakin pesäpallotähtiä.

Ennen joukkueiden palkitsemisia, seuran puheenjohtaja Tommi Peltonen lausui muutaman sanan kuluneesta kaudesta. Korona on aiheuttanut elämän jokaisella osa-alueella omat hankaluutensa, eikä pesäpallossakaan ole poikkeusvuosien vaikutuksilta säästytty. Iso kiitos kuuluu silti jokaiselle työntekijälle, vapaaehtoiselle, valmentajalle, perheelle ja lapselle siitä sitoumuksesta, jonka jokainen on antanut. Harjoituksia on ollut niin etänä, ulkona lumihangessa kuin muissakin mitä mielikuvituksellisimmissa olosuhteissa ja paikoissa, ja silti joukkueet ovat pystyneet järjestämään laadukasta toimintaa ja pelaamaan hienot pesäpallokesät.

Tommin puheen jälkeen seuran toiminnasta sivuun siirtyvä junioripäällikkö Ella Kaasinen lausui seuraavat sanat harrastepuolesta:

”Ennen kuin kutsutaan kentälle joukkueet vuoron perään nuorimmasta vanhimpaan, haluaisin kerrata muutaman harrastetoiminnon vaikuttavuuden seurassamme.

Pesisliikkari liikutti kauden 2020–2021 talvi- ja kesäpesisliikkareillaan yhteensä 61 lasta ja sen lisäksi antoi arvokasta ohjaajakokemusta 16 meidän omalle junioripelaajallemme. Liikkaritoiminta onkin vakiinnuttanut asemansa seurassa perheen pienimpien ensikosketuksena pesäpallon alkeisiin, ja uusi kausi käynnistyy jälleen marraskuussa 2021.

Kolmatta kesää järjestettävä seuran oma junnusuper, eli kahdesti viikossa pienpeliä järjestävä harrastemuoto keräsi kokoon 50 lasta. Pelikertoja kertyi kesän aikana kiitettävästi, ja kehitystä, oivalluksia ja onnistumisia nähtiin paljon! Toiminta antoi kesätyömahdollisuuden usealle ohjaajalle, ja moni lapsista siirtyi jatkamaan pesisharrastustaan joukkueisiin.

Pesiskoulut järjestettiin tänä kesänä Pihkalassa, Riihimäen Peltosaaressa ja Lopen Läyliäisissä. Tahkon Leidien Oona Vahvelainen piti yhdessä kesätyöntekijän Emmi Hietasen kanssa Riihimäen ja Läyliäisten pesiskoulut, ja Hyvinkäällä Markus Hakala, Mikke Tschesmenski ja Matleena Rättö antoivat oppejaan Pihkalan pesiskoululaisille. Toiminta tavoitti yhteensä 66 lasta.

Hyvinkäällä on toiminut harrastepesisryhmä jo vuosia, ja syksyn 2020 toimihenkilöiden kanssa pidettyjen keskustelujen jälkeen, toiminta siirtyi seuran alle. Tällä hetkellä My Clubin listan mukaan toiminnassa on 58 innokasta harrastepesispelaajaa, ja harjoituksissa kentät ovatkin olleet äärirajoilla, kun kymmenet ihmiset ovat nauttineet hyvästä seurasta, pesiksen harjoittelusta ja peluusta. Harrastejoukkue pelasi myös ystävyysotteluita ja osallistui turnaukseen, ja on erittäin tärkeä osa seuran polkua. Ensi talveksi on varattu myös talviharjoittelumahdollisuuksia, joten lämpimästi tervetuloa mukaan niin uudet kuin vanhatkin pelaajat!

Miesten aluesarjajoukkue perustettiin muutaman vuoden tauon jälkeen, ja joukkue täyttyi innokkaista pelaajista hyvin lyhyessä ajassa. Joukkue pelasi eteläisen alueen aluesarjaa, ja vaikka pisteitä ei joka ottelusta napsittu, oli toiminta erittäin hyvähenkistä ja mukaansatempaavaa. Ensi kaudelle on jo pelaajia ilmoittanut runsaasti, joten toiminnalle on selkeä tilaus! Myös pitkälti Tahkon D-tytöillä pyörinyt naisten aluesarjajoukkue pelasi hienon kauden, ja toiminta tavoitti myös joukkuetoiminnan ulkopuolella olevia henkilöitä. Ensi kaudelle on muutama jo kysellyt pelimahdollisuuksia, joten niin alue- kuin maakuntasarjatoimintakin tulee varmasti liikuttamaan myös juniorijoukkueiden ulkopuolisia pelaajia.

Harrastepolku on tärkeä osa seuran toimintaa kilpapolun rinnalla. Jokaiselle löytyy seurastamme varmasti mukava paikka osallistua toimintaan. Lasten ja nuorten liikuttamisen, ja aikuisten harrastepuolen pelaamisen lisäksi kaudella 2021 seurassamme toimi paljon vapaaehtoisia, talkoolaisia ja muita tekijöitä, joita ilman toiminta ei olisi mahdollista. Erityiskiitos jokaiselle tuomarille, kirjurille, tauluhoitajalle, kioskinpitäjälle, leipojalle, vaatetilauksen hoitajalle, varojen kerääjälle, joukkueenjohtajalle, rahastonhoitajalle, huoltajalle, järjestyksenvalvojalle, kenttämyyjälle, valmentajalle, pelinjohtajalle ja kuljettajalle. Te jokainen ansaitsisitte enemmän kuin kiitossanat, sillä ilman teitä, seuraa ei olisi.”

Alkupuheiden jälkeen päästiin päivän odotetuimpaan hetkeen, eli joukkueiden palkitsemiseen. Tilaisuuden juontaja Henna Backberg kuulutti jokaisen joukkueen erikseen kentälle, ja alle onkin nyt kerrottu joukkueet pelaajineen, kesän kuulumisineen ja joukkuepalkitsemisineen.

Tahkon G-juniorit: Damskägg Oiva, Eväkoski Jiri, Honkanen Nia, Huhtala Sisu, Kilpi Kalle, Kilpi Konsta, Korhonen Hilla, Laine Ella, Lehikoinen Lenni, Lindholm Anni, Maavuori Eelis, Nikander Eeli, Pyrrö Peetu, Rämö Waltteri, Salo Roosa, Sokura Mila ja Turunen Matilda. Lisäksi loppukaudesta joukkueen harjoitusvahvuuteen tulivat Hämäläinen Lenni, Myllymäki Dana ja Ukkonen Topias. Joukkuetta valmensivat Ella Kaasinen, Noora Kaukiainen, Niilo Heinonen, ja lisäksi apuna toimi useamman lapsen vanhempi, kuten Sami Huhtala, Heidi Honkanen, Juha Korhonen, Timo Pyrrö ja Erika Wasenius.

Tahkon G-junioreissa oli mukana kesällä 2021 20 lasta. Toimintaan sai ja saa edelleen liittyä koska vain, ja tärkeintä on, että jokaiselle tulee pesäpallosta positiivisia kokemuksia. Joukkue pelasi eteläisen alueen junnusuperia ja muutaman ystävyysottelun siihen lisäksi, sekä loppukaudesta sen tärkeimmän ottelun eli perheet vs. lapset, josta lapset ottivat upean voiton! Juniorit osoittivat monesti hienoa venymistä, sillä junnusuperturnauksissa usein vastaan asettui F-ikäisten joukkueita, ja vaikka pallot tulivatkin lujempaa kohti mitä harjoituksissa oli totuttu, pelasi jokainen mielettömän hienosti ja rohkeasti. Joukkueesta voisi palkita jokaisen, sillä jokaisella oli oma roolinsa ja omat parhaat ominaisuutensa. Tällä kertaa valinnat osuivat seuraavilla perusteilla seuraaville lapsille:

G13:
Pesiskärpäsen puraisema, kentällä kaikkensa antava monitaituri: Konsta Kilpi
Kunnaritykki ja isot harppaukset kehityksessä ottanut taitava pesäpalloilijan alku: Anni Lindholm
Kauden tulokas, joka kehittyi lyhyessä ajassa aivan hurjan paljon: Jiri Eväkoski

G14:
Ihana pieni pesistyttö, joka yritti hymyssä suin aina parhaansa: Mila Sokura
Taitava ja monipuolinen pelaaja, ja kaikkien kaveri: Oiva Damskägg
Ennakkoluuloton peluri, joka innostui ja onnistui monesta kauden aikana: Peetu Pyrrö

F-tytöt: Backberg Fanni, Backberg Lydia, Heinonen Kerttu, Hyvärinen Vilma, Isotupa Emmi, Kantelinen Mona, Kanto Hilla, Kerola Aliina, Lignell Gretchen, Lindholm Lotta, Natri Iines, Parkkila Ellinoora, Pyrrö Noona, Ruupunen Iina, Salo Iiris, Saraperä Neea, Siitonen Erin, Söderqvist Minea, Tomperi Vilma ja Vaskelainen Stella. Joukkuetta luotsasivat Henna Backberg, Hannu Lignell, Iida Isotupa ja Tania Suomalainen.

F-tytöt pelasivat kesällä niin itäistä kuin läntistä lohkoakin aluesarjassa menestyksekkäästi, ja osallistuivat myös naperoleirille. Joukkueen toiminta on ollut mitä hienointa seurata, sillä hymyä, iloa, onnistumisia ja itsensä ylittämistä ei ole toiminnasta puuttunut! F-tytöt olivat myös seuran paras pallovuororyhmä, sillä vuorot täyttyivät jokaiseen peliin ennätysnopeasti! Nyt jaetaan F-tyttöjen osallistumismitalit, joita joukkue ei ole vielä saanut.

F-tyttöjen palkittavat osallistuivat ahkerasti koko kauden ajan joukkueen tapahtumiin, ja olivat sen lisäksi tärkeitä pelaajia joukkueelle pelikauden aikana. F-tytöistä palkitaan:
Vilma Tomperi
Kerttu Heinonen
Fanni Backberg

F-pojat: Aaltonen Noel, Claypole Elliot, Honkanen Niilo, Jääskeläinen Niklas, Kajanne Kosti, Kasurinen Eino, Makkonen Leo, Nurminen Antti, Packalen Veeti, Saviaho Valtteri, Siljamo Miska, Sivula Lenni, Terho Matias, Tuomi Konsta, Vainio Akseli ja Vasarainen Aaro. Lisäksi loppukaudesta joukkueeseen tuli mukaan useampi poika. Joukkuetta valmensivat Jaakko Kujanpää, Ella Kaasinen, Luomala Eelis, Vierimaa Ville ja Kasurinen Eelis. Joukkueenjohdossa olivat Heidi ja Petri Honkanen ja rahastonhoitajana Satu Sjöberg.

F-pojat pelasivat aluesarjaa, ja kokemusta ja oppeja tuli paljon eri pelipaikkojen ja numeroiden myötä. Aluesarjan lisäksi joukkueen pelaajista osa lähti lähialueen seurojen kanssa tehdyllä yhdistelmäjoukkueella naperoleirille, ja viikko oli täynnä pesiksen riemua! Kehitystä tapahtui jokaisella osa-alueella, ja erityisen iloisia valmentajat ovat omien oivallusten, peliälyn ja joukkuehengen kehityksestä.

F-pojista palkitaan:
Niilo Honkanen: Niilo yrittää aina viimeiseen saakka ja tsemppaa muita. Aina valmiina treeneihin ja peleihin.
Lenni Sivula: Lenni on kehittynyt hurjasti vuodessa erityisesti ulkopelissä ja pelinlukutaidoissa.
Matias Terho: Matias on taitava mailassa ja räpylässä, todellinen joukkueen luottopelaaja.

E-tytöt: Damskägg Hilda, Hurmerinta Saaga, Immonen Ulpu, Isotupa Ilona, Jokinen Mila, Korhonen Pihla, Lignell Gerthrud, Natri Stella, Nikander Sini, Olkkonen Saga, Penttilä Emma, Salonen Jonna, Siitonen Emmi, Terho Mari, Ukkonen Riina ja Viero Ansa. Joukkuetta valmensivat Teija Nikander, Matti Ukkonen, Kiia Porola ja Netta Veijalainen. Joukkueenjohtajan toimi Mikko Isotupa ja rahastonhoitajana Marjut Korhonen.

E-tytöt voittivat eteläisen alueen pelisarjan etelälohkon: onneksi olkoon! Sen lisäksi tytöt pelasivat tenavaleirillä pelisarjassa hyviä pelejä. Joukkueesta palkitaan seuraavat pelurit:

Kauden kehittyjä: Gerthrud Lignell
Ahkerin harjoittelija: Sini Nikander
Ulkopelin tukipilari: Pihla Korhonen

E-pojat: Alho Veikka, Collin Iisak, Heinonen Lassi, Honkaniemi Lukas, Huhtala Otso, Kaartinen Nooa, Kantelinen Vili, Koivisto Mikko, Komi Aiden, Lahti Oskari, Lehti Topias, Lehto Peik, Luostari Eino, Luukkainen Matti, Merenheimo Thomas, Myllylä Juuso, Paljakka Jimi, Pihkala Tiitus, Räsänen Onni, Salin Miska, Salo Aaro, Salo Touko, Sivula Kaius, Toppinen Nuutti, Tuomi Aatu, Ylianttila Eeli. Joukkuetta luotsasivat Teemu Salo, Niko Nykänen, Mikke Tschesmenski ja Niilo Heinonen, joukkueenjohdossa toimivat Hanna Heinonen ja rahastonhoitajana Tomi Heinonen.

Joukkueen pääteemana on ollut miesten superpesisjoukkueen teeman mukaisesti ”parasta peliin”. E-pojat pelasivat tenavaleirillä sekä kilpa- että pelisarjassa, samoin myös eteläisessä aluesarjassa. E-pojista palkitaan kauden aikana tasaisesti omalla pelaajaurallaan edenneitä pelaajia, jotka ovat kauden aikana jaksaneet tsempata ja tehdä parhaansa. Muitakin poikia olisi voitu palkita, mutta tällä kertaa valinnat osuivat seuraaviin:

E-pojat pelisarja:
Oskari Lahti: Kauden aikana tasaista etenemistä joka osa-alueella. Oskari uskaltautui myös kauden loppuvaiheessa jo tuomaroimaankin, mikä on hieno lisä kokonaisvaltaiseen kehitykseen.
Tiitus Pihkala: Iloinen pelimies, joka meinaa jo lämmittelyvaiheessa mennä täysillä
Miska Salin: Loppuun asti tsemppaaja, hyvää kehitystä joka osa-alueella

E-pojat kilpasarja:
Peik Lehto: Kokonaisvaltaista kehittymistä ja loppuun asti yrittämistä
Onni Räsänen: Positiivinen pelimies, tekee aina parhaansa niin treeneissä kuin peleissäkin
Eeli Ylianttila: Vahva kausi jokaisella osa-alueella

D-tytöt: Ala-Anttila Milka, Haapala Verna, Immonen Ella, Immonen Tilta, Isotupa Iida, Jakonen Neela, Korhonen Olivia, Korpela Aada, Korpela Iida, Laine Aada, Laine Meeri, Laiti Kiira-Sofia, Lehto Kerttu, Luukkonen Ellen, Maavuori Hanna, Myllymäki Oona, Mäyrä Sanni, Puro Eevi, Pönkä Laura, Rantonen Siiri, Ropponen Anni, Sairanen Kia, Salo Oona, Tikka Enni ja Ylianttila Milja. Joukkueita luotsasivat Ella Kaasinen, Liina Immonen, Susanna Sairanen, Teemu Salo ja Markku Rantonen. Joukkueenjohdossa toimivat Kim Pönkä ja Teemu Salo.

Tahkon D-tytöt koostuivat 11 2008-syntyneestä ja 14 2007-syntyneestä pelaajasta. Nollakasit pelasivat pelisarjaa, ja itäisen lohkon toinen sijoitus oli hieno saavutus koko joukkueelta! Nollaseiskat pelasivat kilpasarjaa sijoittuen seitsemänneksi. Sen lisäksi D-tytöt osallistuivat naisten aluesarjaan, jossa Tahko sijoittui 12 joukkueen sarjassa hienosti viidenneksi keräten arvokasta kokemusta naisten kentän peleistä.

D-tyttöjen pelisarjasta palkitaan:
Joukkueen syöksypioneeri ja työmyyrä kaudella 2021: Enni Tikka
Joukkueen tsemppari kaudella 2021: Hanna Maavuori
Joukkueen yllättäjä kaudella 2021: Kerttu Lehto

D-kilpasarjasta palkitaan:
Joukkueen paras pelaaja, työmyyrä ja syöksybuumin aloittaja: Eevi Puro
Joukkueen hiljainen suorittaja, vastustajan merkin selvittäjä ja vaihtopelaaja: Oona Salo
Joukkueen tunnollinen harjoittelija, jokaista tsemppaava ja aina parhaansa yrittävä: Aada Laine

Jokainen yllä mainituista tytöistä myös tuomaroi rohkeasti kuluneena kesänä.

Jaetaan samalla myös naisten aluesarjajoukkueen palkinnot, jotka menevät seuraavin perustein seuraaville:
Joukkueen polttamaton pikakiituri: Neela Jakonen
Joukkueen yllättäjä: Ellen Luukkonen
Joukkueen kovan onnen soturi: Tilta Immonen

D-pojat: Niilo Vicentelo, Lenni Oja, Antti Salminen, Joonas Miettinen, Aleksi Toivonen, Alex Ristamo, Miro Vasarainen, Lenni Niemelä, Jooa Paljakka, Veeti Saarimaa, Aatu Hänninen, Anthony Valkeavuori, Tobias Kerola, Terho Heiskanen, Tomi Lehtonen, Joona Koivisto, Niko Reiman, Paavo Lehto ja Eelis Kasurinen. Joukkueita luotsasivat valmentajat Juuso Kerola, Netta Veijalainen ja Kiia Porola niin D:n peli- ja kilpasarjoissa kuin C:n pelisarjassakin ja samoissa sarjoissa joukkueenjohdosta ja huollosta vastasivat Markus Reiman ja Jani Hänninen.

D-poikien kausi oli menestyksekäs. Joukkue pelasi D:ssä eteläisen alueen kilpa- ja pelisarjaa, ja sen lisäksi myös C-poikien pelisarjaa. Moni pojista pääsi pelaamaan myös C-poikien kilpasarjaa.

C-poikien pelisarjassa joukkueen sijoitus oli hienosti 11 joukkueen sarjassa viides. D-poikien pelisarjassa sijoitus oli neljäs. D-poikien eteläisen alueen kilpasarjassa joukkue otti runkosarjan voiton, ja pääsi näin matkustamaan Ouluun D-poikien valtakunnalliseen lopputurnaukseen kohtaamaan Suomen parhaat joukkueet. Reissu ei jäänyt pelkästään joukkueiden kohtaamisiksi, sillä tällä hetkellä katsotte Suomen kolmanneksi parasta D-poikajoukkuetta! Onneksi olkoon koko joukkue taustoineen tästä upeasta saavutuksesta! Mitalit joukkue sai tästä ikimuistoisesta hetkestä jo Oulussa.

Etelän alueen D-poikien kilpasarjasta jaettiin kultaiset mitalit jokaiselle sarjaa pelannut pelaajalle:
Terho Heiskanen, Tobias Kerola, Tomi Lehtonen, Veeti Saarimaa, Aleksi Toivonen, Paavo Lehto, Anthony Valkeavuori, Niko Reiman, Aatu Hänninen, Lenni Niemelä, Miro Vasarainen, Joona Koivisto, Jooa Paljakka, Eelis Kasurinen, Alex Ristamo, Olivia Korhonen ja Eevi Puro. Valmennuksessa oli Juuson, Netan ja Kiian lisäksi Niko Nykänen, ja joukkueenjohdossa ja huollossa toimivat tutut Markus ja Jani!

D-poikien pelisarjajoukkueesta palkitaan:
Veeti Saarimaa: monipuolinen ja taitava pelaaja niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Veeti on motivoinut treenaaja.
Aleksi Toivonen: Aleksi on kehittynyt huimasti varmuudessa ja yrittää aina loppuun asti oli tilanne mikä tahansa.
Joonas Miettinen: Todellinen joukkuepelaaja, joka hoitaa roolinsa parhaansa mukaan ja kannustaa aina muita.

D-poikien kilpasarjajoukkueesta palkitaan:  
Tomi Lehtonen, joka on yksi joukkueen pelillisistä moottoreista. Hän pelaa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, heittäytyy peliin täysillä ja kohtelee muita ystävällisesti ja kunnioittavasti. Tomi on kehittynyt monen joukkueen pelaajan tavoin valtavasti vuoden aikana niin sisä- kuin ulkopelissäkin.
Terho Heiskanen, joka on oman ikäluokkansa parhaita lukkareita, joka loistavien pelitaitojen lisäksi on muut huomioon ottava ja tsemppaava peluri. Tekee kaiken viimeisen päälle ja huolella. Omaa kovan pelurin pään, eikä hätkähdä pienistä.
Miro Vasarainen on ylittänyt itsensä useasti kauden aikana. Kohtaa rohkeasti uudet haasteet ja laittaa itsensä aina täysillä likoon niin peleissä kuin treeneissäkin. Hän on kehittynyt etenijänä oman ikäluokkansa parhaimmistoon ja voitti kesällä monta pesänväliä omalla etenemisellään. Miro on myös todellinen joukkuepelaaja.


C-tytöt:
Alanen Elna, Eskola Sinna, Harainen Emilia, Huovila Anni, Immonen Iita, Immonen Moona, Järvinen Veera, Laine Siiri, Lepola Aino, Rättö Matleena, Sipilä Hanna, Tschesmenski Mette, Turtiainen Noora, Ulkuniemi Iida, Vainikainen Iisa ja Vainikainen Milla. Valmennuksessa ja taustaryhmässä toimivat: Mirkka Tschesmenski, Katja Aalto, Markus Eskola, Anni Heikkilä, Senja Kaarikivi, Petri Saarinen, Tapio Immonen, Kati Vainikainen ja Matela Kati.

C-tytöt pelasivat C:n aluesarjaa, jossa sijoitus oli upeasti kolmas – onneksi olkoon! Sen lisäksi joukkue pelasi leirikarsintaa, mutta valitettavasti hyvin menneen karsintasarjan jälkeen joukkue ei päässyt koronakaranteenien takia leirille. C-tytöt pelasivat maakuntasarjaa, mutta C:n pelaajia nähtiin myös suomensarjassa ja ykköspesiksessä!

C-tyttöjen aluesarjasta palkitaan:
Kultainen räpylä, arvokkain ulkopelaaja: Aino Lepola
Kultainen maila, arvokkain sisäpelaaja: Mette Tschesmenski
MVP – joukkueen luottopelaaja ja kauden onnistuja: Iita Immonen

Naisten maakuntasarjasta palkitaan:
Kultainen räpylä, arvokkain ulkopelaaja: Milla Vainikainen
Kultainen maila, arvokkain sisäpelaaja: Sinna Eskola
MVP – joukkueen luottopelaaja ja kauden onnistuja: Iida Ulkuniemi

C-pojat: Heinonen Niilo, Kerola Johannes, Keränen Eemeli, Koivisto Panu, Koivuhovi Julius, Kokkonen Luka, Kosonen Tuomas, Kärkkäinen Valtteri, Lignell Gilbert, Linnekoski Miikka, Rantahuhta Matias, Rantanen Vili, Rintamäki Eeli, Räty Otto, Sebling Robert, Skarin Miko, Tanttu Oula, Untamala Kokko-Ilmari, Virkki Santeri. Joukkueita luotsasivat Riku Rantanen, Rintamäki Jukka, Lignell Hannu, Untamala Heikki ja joukkueenjohdossa ja huollossa toimivat Marika Kosonen, Tanja Vahtera, Tapio Skarin sekä Aki Rantahuhta.

C-pojat C:n leirikarsintasarjaa, etelän alueen kilpasarjaa sekä itäisen alueen aluesarjaa, josta joukkue voitti hienosti pronssia – onneksi olkoon koko joukkueelle! Nuorisoleirillä kilpasarjajoukkueen sijoitus oli kolmastoista ja pelisarjajoukkueen seitsemästoista. Pelisarjajoukkuetta täydensivät Tahkon D-poikapelaajat. Lisäksi C-poikia pelasi niin Hyvinkäällä kuin lähiseuroissakin eri sarjatasoilla.

Tahko Brownista palkitaan seuraavin perustein kolme pelaajaa: esimerkillinen motivaatio harjoittelussa. Luotettavuus ja joukkueen hyväksi pelaaminen. Hyvä ja rehellinen käytös pelikavereita, tuomareita ja vastustajia kohtaan. Palkitut ovat:

Niilo Heinonen, Panu Koivisto ja Kokko Untamala.

Tahko Yellowsta palkitaan:
Johannes Kerola, joka pelasi ulkokentällä todella suurella alueella.
Eeli Rintamäki, joka pelasi nousujohteisen kauden. Järkevää pelaamista ulkona ja sisällä.
Oula Tanttu, joka otti hyvällä asenteella haltuunsa uuden ulkopelipaikan. Aina sata lasissa.

Tyttöjen superpesis: Huohvanainen Elina, Kiljunen Iiris, Koskinen Senja, Levanen Enni, Porola Kiia, Rättö Liina-Lotta, Syrjälä Jessika, Valonen Iiris, Veijalainen Netta. Näiden B-ikäisten lisäksi joukkueessa pelasivat yhden, useamman tai kaikki pelit seuraavat C- ja D-ikäiset tytöt: Haapala Verna, Immonen Iita, Laine Siiri, Lepola Aino, Puro Eevi, Rättö Matleena, Tschesmenski Mette, Vainikainen Iisa, Vainikainen Milla, Ylöstalo Johanna ja Ylöstalo Katariina. Joukkuetta luotsasi Waltteri Haapala apunaan Jussi Haapala, ja taustaryhmässä toimivat Ulla Rättö ja Jaana Porola.

Tytöt sijoittuivat runkosarjassa hienosti viidenneksi, ja keltaista väriä nähtiin myös Itä-Länsissä Porissa, kun Iiris Kiljunen edusti tyttöjen ottelussa.

Tyttöjen superpesiksestä palkitaan:
Iiris Kiljunen, joka oli joukkueen ehdottomasti paras ulkopelaaja. Iiris omaa loistavan peliälyn ja hyvällä liikkeellä aiheutti vastustajalle haasteita.
Johanna Ylöstalo, joka oli joukkueen parhaimpia sisäpelissä, ja huima 68 kärkilyöntiprosentti kertoo hyvistä onnistumisista. Kehittyi kauden aikana paljon myös ulkopelissä.
Enni Levanen – jos joukkue tarvitsee piristystä ja iloista mieltä, Enni toi sitä jokaiseen peliin ja harjoitukseen. Joukkueen ehdoton tsemppari yrittää aina loppuun asti. Ulkopelissä otti hyviä steppejä eteenpäin ja loppukaudesta myös sisäpelissä kunnarit toivat entistä enemmän hymyä kasvoille.

Poikien ykköspesis, poikien superpesis ja miesten suomensarja

Poikien superia tällä kaudella pelasivat: Eetu Lehto, Samu Kyhyräinen, Joonas Tuomi, Ville Rämet, Elmeri Iivonen, Vili Hettula, Markus Hakala, Mikke Tschesmenski, Elmo Peltonen, Ville Vierimaa, Toni Saarinen, Joose Kukkola, Juho Kela, Aapo Luostari, Jaakko Kujanpää ja Lauri Kosonen. Poikien ykköspesiksen pelejä vyölleen keräsi kaiken kaikkiaan 23 pelaajaa: Joonas Tuomi, Juho Kela, Jaakko Kujanpää, Mikke Tschesmenski, Eetu Lehto, Joose Kukkola, Aapo Luostari, Johannes Kerola, Samu Kyhyräinen, Toni Saarinen, Lauri Kosonen, Luka Kokkonen, Eeli Rintamäki, Okko Elomäki, Miko Skarin, Valtteri Kärkkäinen, Mikko Kujanpää, Tuomas Kosonen, Vili Hettula, Vili Rantanen, Miikka Linnekoski, Oula Tanttu ja Gilbert Lignell. Joukkueita luotsasivat Antti Yli-Saunamäki, Tommi Peltonen ja Pasi Kokkonen, ja taustoita hoitivat Vesa Rämet ja Tero Kyhyräinen. Miesten suomensarjaa pelasivat: Samu Kyhyräinen, Eetu Lehto, Juho Kela, Joose Kukkola, Jaakko Kujanpää, Mikke Tschesmenski, Joonas Tuomi, Vili Hettula, Ville Rämet, Toni Saarinen, Aapo Luostari, Kaapo Kalmari, Markus Hakala, Elmeri Iivonen, Valtteri Kärkkäinen, Okko Elomäki, Tuomas Kosonen, Lauri Kosonen, Ville Vierimaa, Johannes Kerola ja Miko Skarin. Joukkuetta veti Antti Yli-Saunamäki ja Tommi Peltonen, ja taustoissa toimivat poikien joukkueista tutut Vesa Rämet ja Tero Kyhyräinen.

Kaikki joukkueet pelasivat onnistuneet kaudet. Poikien superpesisjoukkue taisteli itsensä A-lohkon toiseksi, puolivälierissä kaatui Oulun Lippo suoraan kahdessa ottelussa, mutta välierä Kempeleen Kiriä vastaan, joka pelattiin loppujen lopuksi suoraan yhden pelin voitolla, päättyi KeKin 1–2 voittoon. Poikien ykköspesiksessä A-lohkon voiton vei Hyvinkään Tahko, välierässä kaatui Seinäjoen Maila-Jussit ja loppuottelu Sotkamo-Hyvinkää päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Tahkolle lukemin 1–2! Lämpimät onnittelut koko joukkueelle ja sen taustoille hienosta kaudesta ja saavutuksesta! Suomensarjajoukkue sijoittui runkosarjan etelälohkossa hienosti neljänneksi.

Poikien ykköspesisjoukkueen palkitut ovat:
Joonas Tuomi, Mikke Tschesmenski ja Eeli Rintamäki

Poikien superpesisjoukkueesta ja miesten suomensarjasta palkitaan seuraavat pelaajat:
Eetu Lehto, Markus Hakala, Elmeri Iivonen, Elmo Peltonen, Ville Rämet ja Ville Vierimaa

Naisten suomensarja

Siiri Laine, Matleena Rättö, Elina Huohvanainen, Jessika Syrjälä, Liina-Lotta Rättö, Aino Lepola, Sinna Eskola, Ella Ojala, Kiia Porola, Enni Levanen, Eevi Puro, Verna Haapala, Katariina Ylöstalo, Iisa Vainikainen, Milla Vainikainen, Noora Turtiainen, Iiris Valonen, Mette Tschesmenski, Senja Koskinen, Aura Kenraali, Iita Immonen ja Moona Immonen. Joukkuetta luotsasi Waltteri Haapala apunaan Jussi Haapala, ja taustaryhmässä toimivat Ulla Rättö ja Jaana Porola.

Tahkon naisten suomensarjajoukkue sijoittui etelälohkossa hienosti toiseksi, mutta ylemmistä pudotuspeleistä lohkoykkönen Loimaan Palloilijat eteni jatkopeleihin.

Siiri Laine – joukkueen paras kotiuttaja niin juoksumäärällisesti kuin prosenteissakin
Aino Lepola – tuli toiseksi koko NSS:n etenijätilastoissa, oli joukkueen kantava voima myös 1–2-tilanteen purussa. Aino keräsi kärkilyöntejä sarjassa huimat 81.
Liina-Lotta Rättö – joukkueen kokenein pelaaja, joka hoiti lautasen ääressä työt mallikkaasti ja 2–3-välillä loisti erityisesti koukkunäpillään. Keräsi kiitettävät 71 kärkilyöntiä runkosarjassa.

VUODEN

Miespelaaja – Jere Vikström
Jere pelasi tasaisen kauden Miesten Superpesiksessä. Hän oli joukkueen kulmakiviä niin sisä- kuin ulkopelissä. Sisäpelirooliksi on muotoutunut vaihtolyöntipelaaminen ja Jere on tullutkin yhdeksi Suomen parhaaksi ykköstilanteen purkajaksi. Ulkopelissä Jerellä oli kauden alkaessa edessä uusi haaste siirtymällä etukenttäpelaajaksi. Tämä onnistui mainiosti ja Jere yhdessä muun etukentän kanssa muodosti vakuuttavan ryhmityksen.

Naispelaaja – Sini Mäkelä
Sini Mäkelä lähti kauteen tavoitteena murtautua Naisten superpesiksen vakiopelaajaksi vahvan ulkopelin kautta. No Sini ei tyytynyt tähän, vaan teki todellisen läpimurron koko sarjan etupelaajien eliittiin. Jo superpesiksen kausiennakossa kehotettiin seuraamaan häntä Leidien joukkueesta ja tämä osui kyllä oikeaan. Poikkeuksellinen pelinlukutaito, yhdistettynä puhtaisiin sekä lajitehokkaisiin suorituksiin oli vastustajille tuhoisa yhdistelmä ja iso tekijä Leidien onnistuneessa vaihtotilannepelaamisessa kauden aikana. Mainittava on myös, että Leidit teki eniten 0-tilanteen pelitilannepaloja koko sarjassa. Kauden aikana saatiin ihastella myös mailataituruutta, niin kovaa ja painuvaa pommitusta, kuin todellisia taitolyöntejäkin. Syntyihän ne uran neljä ensimmäistä kunnariakin superissa siinä samalla. Tosissaan ja täysillä, mutta ei liian vakavasti ja aina leveä hymy kasvoilla. Otti vastuuta ja oli valmiina, mutta myös tuki ja auttoi muita. Läpimurto sai ansaitun kruununsa valinnalla uran ensimmäiseen naisten Itä-Länteen.

Tyttöpelaaja – Iiris Kiljunen
Iiris Kiljunen pelasi hienon kauden Tahkon B-tytöissä ollen joukkueen sisäisissä tilastoissa jokaisessa vähintään 7 parhaan joukossa, mutta yhtä lukuun ottamatta hän oli aina top kolmosessa. Isoa tonttia ulkopelissä pelannut pelaaja pääsi edustamaan ensimmäiseen Itä-Länteensä Porissa, ja nyt hänet palkitaan myös seuran kauden 2021 parhaana tyttöpelaajana. Onneksi olkoon Iiris!

Poikapelaaja – Samu Kyhyräinen
Samu Kyhyräinen on esimerkillinen harjoittelija ja joukkuepelaaja. Hän kuului poikien superpesiksessä ja miesten suomensarjassa joukkueen kantaviin voimiin, ja tällä kaudella hän teki myös debyytin miesten Superpesiksessä.

Nuorisotuomari – Niilo Heinonen
Vuoden nuorisotuomari on pesisperheen vanhin lapsi Niilo. Niilo pelaa, valmentaa ja tuomaroi, ja tänä kesänä vyölle on kertynyt kovia pelejä myös tuomarointitehtävissä. ”Aina valmiina auttamaan” on varmasti Heinosten perheen motto, ja myös Niilo on tullut lyhyellä varoitusajalla tuuraamaan ja paikkaamaan milloin mitäkin tuomaritehtävää, ja kaikki tehtävänsä hän on suorittanut tyylillä. Niilo on osaava, osallistuva ja innokas oppimaan tuomaroinnin salat, ja hänellä on kaikki avaimet käsissään luodakseen itselleen hienon tuomarointiuran. Onneksi olkoon Niilo ja kiitos tuomarointikesästä!

Tuomari – Niko Nykänen
Vuoden tuomariksi on valittu Niko Nykänen, joka on yksi harvoista Tahkon C-kortillisista tuomareista. Tuomaritehtäviä on tullut Nikolle ympäri etelää runsaasti, ja E-poikien valmennuksen ja pelinjohdon lisäksi hän ehti auttaa myös D-poikia. Vapaapäiviä ei liiaksi ole ollut, mutta Niko on ollut korvaamaton tuomari seurassamme: on kyse ollut sitten C-korttia vaativista tuomaroinneista tai alempien tasojen ja juniorijoukkueiden tuomaroinneista. Kiitämme Nikoa sydämellisesti ajetuista kilometreistä, kiinnostuksesta tuomaritoimintaa ja sen kehittämistä kohtaan sekä jokaisesta pillinvihellyksestä. Onneksi olkoon!

Somejoukkue – Tahko D-pojat
Vuoden somejoukkue on tuottanut sisältöä omille kanavilleen tasaiseen tahtiin koko kauden aikana, pitänyt hyvää fiilistä yllä, ja julkaissut seuran linjojen mukaista sisältöä. Vastustajaa, tuomareita ja omia pelaajia sekä peliä on kehuttu ja tuotu hienosti esille, ja myös omaleimaisuus on erottanut materiaalin muista somekanavista. Kiitämme seurana Tahkon D-poikien sometiimiä!

Pesisperhe – Kososet (Marika Kosonen, Matti Kosonen, Lauri Kosonen, Tuomas Kosonen)
Kososet ovat toimineet aktiivisina B- ja C-joukkueiden taustoilla ja talkoolaisina. Lauri ja Tuomas pelanneet molemmissa joukkueissa ja molemmat ovat tunnollisia harjoittelijoita.

Joukkueenjohtaja – Heidi Honkanen, F-pojat
F-poikien joukkueenjohtaja Heidi Honkanen on ollut välittävä, paljon tekevä ja ympärillään olevat huomioonottava tekijä, joka ei ole pelännyt tarttua toimeen, vaikka tehtävänä olisi ollut harjoitusten pitäminen F-pojille tai viuhkan haltuunotto G-junioreissa. Langat käsissään pitävä Heidi on moniosaaja, joka on hoitanut tehtävänsä kunniakkaasti, rekrynnyt uusia pelaajia, huolehtinut välineistä, vaatteista, eväistä, pallovuoroista, kenttämyynnistä ja tehnyt yhteistyötä muiden tekijöiden kanssa. Sydämellinen kiitos Heidille hienosta kaudesta ja on ilo, että matka jatkuu E-poikien kanssa!

Nuori valmentaja – Iida Isotupa (pesisliikkari, F-tytöt, E-pojat)
Tänä vuonna nuorena valmentaja palkitaan D-tyttöikäinen Iida, joka on osoittanut, ettei ikä tarkoita valmentamisessa mitään, jos asenne on kohdillaan, ja halua ja intoa löytyy. Iida on esimerkillisesti ohjannut pesisliikkarissa perheen pienimpiä lapsia, toiminut apuvalmentaja Tahkon F-tytöissä ja keskellä kiireisintä leiriaikaa veti kolmen leirin putken: ensin valmentamassa F-tyttöjä naperoleirillä Kajaanissa, sitten itse pelaamassa nuorisoleirillä Kuopio-Siilinjärven leirillä ja viimeiseksi hän toimi vielä pikakomennuksella E-poikien pelisarjan viuhkassa Loimaan tenavaleirillä. Iida on omassa joukkueessaan pidetty pelaaja, ja ohjaamisen ja valmentamisen lisäksi myös tuomaroinut kesällä. Onneksi olkoon Iida, tämä palkinto on täysin ansaittu!

Valmennus – Hannu Lignell, Henna Backberg, Iida Isotupa, Tania Suomalainen – Tahkon F-tytöt
Valmennuspalkinnon pokkaa nelikko, joka on mahdollistanut sen, että tällä hetkellä F-tyttöjä näkee omatoimisesti millä kentällä milloinkin harjoittelemassa pesistä. Joukkueessa on ollut loistava henki ja meininki koko kauden ajan, ja lapset ovat toden totta innostuneet lajista. Niin uudet kuin kauemminkin pelanneet ovat saaneet valmentajilta tukea, neuvoja ja apuja, ja kaikkia on kohdeltu tasapuolisesti. Peluutus on pyörittänyt pelaajia eri paikoilla, ja voittorinkejä nähtiinkin läpi kesän runsaasti. Lämmin kiitos valmentajat, ja mikä parasta, matka jatkuu tästä eteenpäinkin!

Pelinjohto – Tahkon D-poikien Juuso Kerola, Netta Veijalainen ja Kiia Porola
Pelinjohtopalkinto menee tällä kaudella oikeutetusti Tahkon D-poikien timanttiselle porukalle, joka mahdollisti sekä pojille Oulun lopputurnauksesta pronssia että monipuolisen kehittymisen ja riittävästi pelejä eri sarjatasoilla ja joukkueissa. D-pojat eivät hätkähtäneet talven koronarajoituksia, vaan lumihangessa on pelinjohdon johdolla ja valmentajien hellässä huomassa niin juostu kuin tehtyä kuntopiiriäkin. Toimintaa on pyöritetty ympäri vuoden hyvällä asenteella, jokainen on ollut tärkeä osa joukkuetta, ja jokaiselle on annettu eväät kehittyä. Kiitos Juuso, Netta ja Kiia!

Pesisteko – Tahkon harrastepesis
Vuoden pesisteko-palkinto menee Tahkon harrastepesisryhmälle, ja erityisesti toimintaa pyörittäneille aktiiveille Elina Laineelle, Markku Horttanaiselle, Pasi Talliniemelle ja Jenna Kärpäselle. Lähemmäs kuuttakymmentä aktiivia pyörittänyt harrastepesisporukka on saanut huomiota ja tunnustusta myös kaupungilta välinetuen kautta, ja on myös kansanterveydellisesti tärkeää toimintaa. Vaikka palkintoja on vain yksi, jokainen osallistunut henkilö ansaitsisi oman palkintonsa, ja toivommekin, että palkinto kiertää jokaisessa kotitaloudessa. Vuosi ei tähän ihan riitä, jos palkinto on viikon yhden katon alla, mutta kenties keksitte keinot, kuten olette tähänkin mennessä kaikkeen keksineet ja pyörittäneet toimintaa hyvällä fiiliksellä! Onneksi olkoon!

Tahkolainen
Tämä mies ei esittelyjä kaipaa. Helposti lähestyttävä, mukava ja toiset huomioon ottava keskustelukumppani. Harkitsevaa, todella pitkäjänteistä ja itsensä likoon laittavaa työtä niin juniori-, naispesis- kuin seuratoiminnassakin. Seuran pitkäaikainen johtokunnan jäsen, junioritahkon puheenjohtaja ja viimeiset vuodet koko Tahko ry:n puheenjohtaja. Johdattanut juniorityttöjoukkuetta aikuisten maakuntasarjatasolta porras portaalta aina naisten superpesiksen huippujoukkueeksi saakka. Tahkon Leidien managerien manageri. Ikuinen Tahko-sydän. Vuoden tahkolainen – Kari Käyhkö.

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko