Kausi avattu voitolla – Katseet käännetty kotiavaukseen

Hyvinkään Tahkon kausi käynnistyi 12.5. sunnuntaina Alajärvellä. Peli alkoi hennossa vesisateessa ja kuuden asteen lämpötilassa, joten vähäjuoksuista ottelua osattiin odottaa. Tahko aloitti vahvasti ulkona ja sen jälkeen ensimmäisessä sisävuorossa mentiinkin jo 0-2 johtoon. Sasu Toikka oli hyvällä pelipäällä ottelun ensi minuuteista lähtien ja löi Samu Kyhyräisen ja Jesse Eskelisen kotiin.

Toisen vuoroparin lopulla Toikka viimeisteli “kypärätempun” täyteen ja Tahko piti Alajärven nollilla, joten ensimmäisestä jaksosta tarttui 0-3 voitto. Paikkoja isompaan voittoonkin oli, sillä Tahko keräsi 12 kolmostilannetta ensimmäisen jakson aikana. 

Toinen jakso lähti yhtä raikkaasti käyntiin, kun Toikka löi illan neljännellään Eskelisen kotipesään, mutta sen jälkeen sisäpeli hieman takkuili. Alajärvi tuli ensimmäisen lopettavalla tasoihin ja 1-1 lukemista pidettiin kiinni päätösvihellykseen saakka. 

Kaksi pistettä mukaan Alajärveltä näytti kuitenkin Tahkolle maistuvan nihkeästä kauden avausottelusta loppulukemin 0-1 (0-3, 1-1).

-Kyllä hyvä fiilis on, kun kuitenkin kaksi pistettä mukaan ja vähän kaikkea jouduttiin muokkaamaan tässä viime päivien aikana, kommentoi pelinjohtaja Jarkko Pokela.

Kolmen pisteen saalis jäi tällä kertaa ottamatta, joten kehityskohteitakin löytyi.

-Otoissa pitää saada nopeutta merkkiin, vapaisiin ja kovalyönteihin täytyy saada laatua. Toki kylmä keli niin, saumaan oli tosi vaikea lyödä. Aika kevään näköinen peli, Pokela tuumi ottelun jälkeen.

Juoksukoosteeseen: https://youtu.be/88456xNxnCA?si=dMdpkxc5ZfrFR2JG

Iso kotiavaus edessä

Haaste ensi viikoksi nousee varmasti, kun Tahko pelaa kotonaan 16.5. torstaina uudistetun Pihkalan kotiavauksessa Vimpelin Vetoa vastaan. Siitä seuraava kotipeli on jo sunnuntaina 19.5. Joensuun Mailaa vastaan, joten kotiyleisön tuki tulee olemaan isossa roolissa viime vuoden toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneita joukkueita vastaan. Kotiotteluihin on luvattu hyvää keliä, joten laitetaan Pihkala täyteen!