23.8.2020

Kirittäret

23.8.2020

Hyvinkään Tahko

2

-

0

(

4-1
,
3-0

)

Tahkon Leidit pelasi Naisten Superpesiksen runkosarjan viimeisen ottelunsa Jyväskylässä Kirittärien vieraana. Kotijoukkue oli tällä kertaa vieraiden kannalta tyly, sillä kamppailu päättyi kotivoittoon lukemin 2-0 (4-1, 3-0).

Tappiosta huolimatta Leidien joukosta nousi yksi pelaaja, joka antoi kaikkensa. Hän oli Piitu Saarinen, joka pelasi ensimmäisen Superpesisottelunsa lukkarina, koska Anni Heikkilä oli sivussa illan ottelusta. Piitun hienoista otteista huolimatta Kirittärien sisäpeli pääsi rullaamaan voittoon tarvittavalla tavalla.

Tahkon sisäpeli oli tänään todella tukossa. Leidit sai etenijän kolmospesälle vain kahdeksan kertaa. Vieraiden ainoa juoksu nähtiin ensimmäisellä jaksolla, kun Anni Tuomi kotiutti Laura Kerolan ensimmäisessä vuoroparissa kovalla saumalyönnillä.

Jyväskylän Kirittäret näytti, mitä pudotuspeleissä pärjääminen vaatii. Joukkueelta täytyy löytyä suoritusvarmuutta niin sisällä kuin ulkonakin. Kylmä fakta on yksinkertaisesti se, että Tahkon Leidien pelaamisen täytyy parantua roimasti, jotta eteneminen pudotuspeleissä olisi mahdollista.

-Tänään Kirittäret oli ulkopelissä vahva, mitään ei halvalla saatu. Meillä oli tietenkin vähän haasteita, kun Heikkilän Anni huilasi. Piitu Saarinen tuli sitten uransa ensimmäiseen Superpesiottelunsa lukkarina ja pelasikin mainiosti. Ei tänään sitten kuitenkaan eväät riittäny siihen voittoon asti. Nyt alotellaan sitten pudotuspelit. Katellaan, kuka meidät sitten valitsee, Tahkon Leidien 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki mietiskeli, kun Leidien mediatiimi tavoitti hänet ottelun jälkeen.

Tahkon Leidien lopullinen sijoitusrunkosarjassa oli viides. Tuleva vastustaja ratkeaa maanantaina pidettävässä valintatilaisuudessa, joka alkaa kello 16. Voit seurata tilaisuutta Ruutu -palvelussa.

 

Tahko aloittaa pudotuspelit vierasottelulla perjantaina. Pihkalassa pelataan puolestaan sunnuntaina.

 

-Juho Kojima

Tahkon 1. palkittu - Laura Kerola

Tahkon 2. palkittu - Lotta Vahvelainen