Kiteeltä kaksi pistettä matkaan

Tahko suuntasi viikon ensimmäiseen otteluun Kiteelle tiistaina. KiPa haki Pihkalasta kaksi pistettä toukokuussa, joten pelistä oli odotettavissa tasainen vääntö.

Juoksuhanat saatiin auki toisen tasoittavalla, kun Juha Niemi löi Petteri Alasen kotiin. Tilanteita ei saatu jatkettua ja viimeiselle vuoroparille mentiin 0-1 tilanteessa. Jiri Pippola onnistui lyömään Aku Kettusen kotiin, mutta muuten ulkokenttä suoritti hyvin ja neljännen tasoittavalle Tahkolle jäi tavoitteeksi yksi juoksu. Hyvin kentälle mennyt Nurmio odotteli kolmospesällä ja Toikka käytti oman paikkansa ja Tahko otti ensimmäisen jakson voiton.

Toinen jakso alkoi myös tasaisissa tunnelmissa. Toikka & Niemi kaksikko löivät yhdet mieheen toisen aloittavalle ja Jiri Pippola kavensi 1-2 toisen tasoittavalla. Sitten Kiteen Samu Vainikainen otti ratkaisijan roolia. Pallo kakkosrajasta läpi ja 1+2 tehot veivät KiPan kahden juoksun johtoon, eikä Tahko pystynyt tähän viimeisellä sisävuorolla venyä.

Edessä oli viidettä kertaa tällä kaudella kotiutuslyöntikilpailu. Lassi Vasarainen löi ja Joona Mäkelä tuottivat Kiteen ainoan juoksun, joten Tahkolle avautui loistava mahdollisuus ottaa lisäpiste matkaan. Juha Niemi tinttasi pallon kolmosluukusta läpi, mutta ei pystynyt kiertämään kunniaa, joten ratkaisijan viitta siirtyi Toikalle. Toikka ei jättänyt tätä paikkaa käyttämättä, vaan löi Jesse Eskelisen kotiin ja Tahko kasvatti voittoputken jo viiden ottelun mittaiseksi. 

Tahkon edellinen voitto Kiteestä vieraissa on vuodelta 2020, joten kaksi pistettä tiukan ottelun jälkeen maistui.

“Pelattiin kohtuu tasaista ulkopeliä koko ottelun läpi. Kaveri löi hyvillä lyönneillä pinnat. Sisäpeli oli hieman tukkoista, mutta onneksi kairattiin tarvittavat pinnat kentästä. Tahko ei ole pitkään aikaan voittanut Rantakentällä, joten voitto maistuu erittäin hyvältä”, lukkari Petteri Alanen kommentoi ottelua.

Seuraavan ottelun Tahko pelaa kotonaan Pihkalassa sunnuntaina 16.6. Haminan Palloilijoita vastaan. Sunnuntaina on Kunniagalleria-ottelu, kun ensimmäiset nimet nostetaan Tahkon historiasta esille kunniagalleriaan. Tahko ei ole Talvisuperin ja yhden harjoitusottelun jälkeen Haminaa kohdannut, joten jännitystä riittää.