Kouvolan Pallonlyöjät

3.8.2020

1

-

2

(

2-4
, 2-1
, 0-0
, 7-8

)

Hyvinkään Tahko

Hyvinkään tahko

Tahko taisteli voiton Kouvolasta

Hyvinkään Tahko nappasi tärkeän voiton tiistai-illassa, kun Kouvolan Pallonlyöjät kaatui kotiutuslyöntikilpailussa lukemin 1-2 (2-4, 2-1, 0-0, 7-8.) Ottelusta muodostui todella jännittävä ja peli kesti reilu 3 tuntia. 

Ensimmäinen jakso oli Tahkolta vahvaa peliä. Keltaiset otti hallinnan heti pelin alusta, kun Kouvola jäi pisteittä avausvuorossa. Tahko puolestaan sai rakennettua hyvin tilannetta ykköskärjen johdolla. Juoksuista vastasi hyvässä vireessä oleva Juha Korhonen, kun hän ensin löi keskisaumasta avausjuoksun ja tämän jälkeen seuraavassa lyöntivuorossa hän puhkaisi kolmosrajan kahden juoksun arvoisesti. Kouvola sai kavennettua tilanteen 2-3, mutta Tahko ei hermostunut tästä. Fokus pysyi omassa suorittamisessa ja erityisesti ulkopeli toimi hienosti. Kun vielä Santtu Patova löi taululle yhden juoksun hyvällä tuppinäpillä oli jakso selvä. Loppulukemat olivat näin 2-4.

Toinen alkoi Tahkolta myös hyvin. Tahko sai kakkoskärjestä rakennettua tilanteen ja lopulta Juha Korhonen onnistui viimeisenä lyöjänä jouksussa. Kotiin viiletti nopeilla jaloilla Elmo Peltonen. Tämän jälkeen Tahkon sisäpeli kuitenkin pysähtyi. Tahkolla oli vaikeuksia saada miehiä kentälle ja purkaa ykköstilannetta. Kouvola puolestaan teki juuri tarvittavan sisäpelissä ja lopulta jakso päättyi 2-1 Kouvolalle.

Kun supervuoro pelattiin tasan 0-0 haettiin ratkaisua kotiutuslyöntikilpailusta. Ensimmäinen viiden lyöjän kierros tasattiin lukemiin 2-2. Tahkolta juoksuissa onnistuivat Kalle-Tapio Huusko sekä Mikko Haukkala. Toinen, kolmas ja neljäs kierros meni myös tasan ja ratkaisu nähtiin lopulta viidennellä kierroksella. Tahko pelasi tiukkaa ulkopeliä ensin ja piti Kouvolan nollilla. Tämän jälkeen Tahkon Juha Korhonen löi tylysti pallon kakkosluukusta läpi ja Tahko voitti ottelun.  Näin kaksi arvokasta pistettä matkaavat Hyvinkäälle.

Erityismainintaa ottelusta ansaitsee Tahkon kärki Patrik Vartama, joka taisteli useita pesänvälejä nopeilla jaloillaan Tahkon eduksi. Myös lukkarina pelannut Joona Iivonen sai syötöillään häirittyä hyvin Kouvolan lyöntipeliä.

Tahkon Juha Koronen oli mielissään hyvästä peli-ilmeestä:

”Peli-ilme oli pistä aikaa heti alusta kunnossa ja sitä kautta päästiin heti peliin kiinni. Ulkona pelattiin ehjä peli ja se mahdollisti voiton.”

Koren mukaan kotari oli tapahtumia täynnä:

”Kotarissa oli monenlaista käännettä. Patova piti meidät hienosti pelissä mukana pari kertaa ja lopulta päästiin juhlimaan voittoa. Päätettiin lopussa, että lyödään ratkaisu reunalta, kun ei keskeltä ollut onnistunut aikaisemmilla kierroksilla.”

Juha Korhonen kertoo myös kuvioista Itä-Länsi -tauolle:

”Tällaisen pelin jälkeen hyvillä fiiliksillä tauolle. Ensin pari päivää lepoa ja sitten laadukkaasti fysiikkaa. Sitten pari kunnon lajitreeniä, jotta ollaan valmiita maanantaina pelamaan”

Tahko jatkaa pelejä ensi viikolla, kun vuorossa on kaksi herkullista kotimatsia. Maanantaina 9.8. Pihkalaan saapuu Manse PP ja torstaina Sotkamon Jymy. Otteluiden ennakkoliput Ticketmasterista.

 

Otteluraportin tarjoaa
Lammin Säästöpankki

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko