Lapuan Virkiä

28.8.2020

2

-

1

(

3-0
, 0-3
, 0-0
, 3-2

)

Hyvinkään Tahko

Hyvinkään tahko

Tulikuuma sarja kovenee - Tänään voitto Lapualle!

Virkiä ja Tahko, kaksi joukkuetta, jotka eivät meinaa saada toisistaan selvää, sillä tämäkin ottelu miteltiin pisimmän kaavan mukaan. Tälläkin kertaa kamppailu tarjosi molempien joukkueiden hallintaa. Lopulta ratkaisu haettiin kotiutuslyöntikisasta, jonka Virkiä vei niukasti nimiinsä.

Ensimmäisellä jaksolla vaikutti siltä, että Virkiä oli kasannut rivinsä eilisen tappion jälkeen. Lapualaisten ulkokenttä piti Leidien sisäpelin kurissa ja tuloksena olikin, että Tahko ei saanut jakson aikana yhtään juoksua.

Tahkonkin ulkopeli oli varsin mallikasta, mutta Lapua onnistui käyttämään paikkansa tehokkaasti. Kotijoukkueella oli pelin alussa todella hyvä lataus, joka kantoi joukkueen jakson läpi. Janette Lepistö iski kahdesti ja Riina Kerola kerran.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat täysin. Virkiä rupesi puristamaan mailaa ja Tahko pelasi vapautuneesti. Aina, kun Leidit saavat peliinsä rentoutta, niin hyviä asioita alkaa tapahtua, niin tälläkin kertaa. Vieraiden ulkopeli parani toisella jaksolla juuri sen tarvittavan piirun verran. Virkiältä ei löytynyt vastalääkettä Leidien rynnistykseen. Toisella jaksolla olikin kotijoukkueen vuoro jäädä ilman juoksuja.

Tahko otti toisen jakson komentoonsa jo ensimmäisessä vuoroparissa, kun Lotta Vahvelaisen välilyönti kotiutti Ellinoora Peltosen ajolähtötilanteessa. Jatkoa seurasi, kun Pauliina Harinen ja Titta Siilin löivät onnistuneet välilyönnit, joiden turvin Netta Rummukainen ja Lotta Vahvelainen kirmasivat kotipesään kolmannessa vuoroparissa.

Niinpä edessä oli supervuoro, jossa edettiin jälleen tasaisesti. Hyvistä yrityksistä huolimatta juoksut jäivät puuttumaan. Virkiä rakensi palottoman ajolähdön, jonka Leidit onnistui nollaamaan. Tahko puolestaan pääsi kotiuttamaan kahdesti. Iina Valkeejärvi koetti jälleen kakkossauma, minkä Lapua kesti. Pauliin Harisen takakentän kumura oli jo viedä ottelun Leideille, mutta kotijoukkueen Inka Ronkainen teki upean suorituksen kopparina ja poltti etenijän kotipesän kynnykselle.

 

Kotiutuslyöntikilpailussa Virkiä pääsi 3-0 johtoon, mutta Leidit ei antanut periksi, vaan taisteli urheasti. Hyvinkääläiset onnistuivat kotiutuksissa kahdesti Pauliina Harisen ja Oona Vahvelaisen lyönneillä. Kotipesään etenivät Laura Hokkanen ja Anni Heikkilä. Pahan maun kotiutuslyöntikilpailussa jätti räikeä tuomarivirhe, jonka seurauksena yksi Tahkon juoksuista jäi hyväksymättä.

Hyvästä taistelusta huolimatta voitto luisui Virkiälle. Ottelusarjan kolmas peli pelataan maanantaina Pihkalassa. Jos joku peli on nähtävä paikan päällä, se on maanantain kotiottelu! Kyseinen ottelu alkaa jo klo 17!

-Juho Kojima

Osta liput ennakkoon täältä

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko