28.8.2020

Lapuan Virkiä

28.8.2020

Hyvinkään Tahko

2

-

0

(

4-3
,
10-1

)

Tahkon Leidit koki kirvelevän tappion puolivälierien avausottelussa Lapuan Virkiän vieraana. Kamppailun ensimmäinen jakso oli tiukka, mutta toinen jakso oli täydellistä kotijoukkueen hallintaa, eivätkä hyvinkääläiset pystyneet haastamaan Virkiää kotijoukkueen salama-alun jälkeen. Ottelu päättyi lukemin 2-0 (4-3, 10-1).

 

Kamppailu alkoi vieraiden kannalta hienosti, sillä Pauliina Harinen siirsi Leidit 0-1 johtoon ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa keskisaumasta. Pale oli tilanteessa Leidien viimeinen lyöjä. Virkiän ulkokenttä yllätettiin merkatulla lyönnillä, jonka turvin Lotta Vahvelainen pinkaisi kotipesään. Lapualaiset siirtyivät kolmannessa vuoroparissa 3-1 johtoon. Ensimmäinen jakso oli niin tarkkaa peliä kummaltakin joukkueelta, että kahden juoksun eron kurominen kiinni vaikutti todella isolta haasteelta, mutta Tahko taisteli tilanteen tasoihin Lotta Vahvelaisen kolmoskulmaan suunnanneen läpilyönnin johdolla.

 

Tahkon jakson viimeisessä sisävuorossa Lotta onnistui lyömään pallon kolmoskulmaan aivan rajan tuntumaan. Tämän upean lyönnin tuloksena Laura Kerola ja Senja Kaarikivi toivat tasoitukseen tarvitut kaksi juoksua.

 

Ensimmäisen jakson ratkaisu syntyi vieraiden kannalta todella harmillisella tavalla, sillä jakso päättyi harhaheittoon, jonka turvin Lapuan Kaisaleena Rautakorpi pääsi livahtamaan kotipesään.

 

Toinen jakso ja samalla koko ottelu ratkesi jo Virkiän ensimmäisessä sisävuorossa, sillä kotijoukkue järjesti varsinaisen juoksutivolin, jonka tuloksena syntyi kuusi juoksua. Lapuan sisäpeli todellakin rullasi, mutta samalla on kuitenkin myönnettävä, että Tahkon ensimmäisen vuoroparin todella epävarma ulkopeli avitti kotijoukkuetta.

 

Kopit eivät tarttuneet räpylään jakun Virkiä sai onnistumisia alle ja itseluottamuksen kuntoon, se löi sisäpelissä jatkuvasti laadukkaita lyöntejä. Toisen jakson edetessä hyvinkääläisten peli parani, mutta ero oli päässyt repeämään liian suureksi, eikä Leidit kyennyt taistelemaan voitosta. Vieraiden toisen jakson ainokaisen juoksun löi Titta Siilin. Kotipesään ennätti tappiosta huolimatta todella upean ottelun sisäpelissä pelannut Lotta Vahvelainen.

 

Tahkon 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki oli ottelun jälkeen tietenkin pettynyt, mutta joukkueen katseet on jo käännetty kohti Pihkalan pesäpallostadionia ja valmistautuminen sunnuntaina pelattavaan toiseen puolivälierään on jo täydessä käynnissä.

 

-Noniin peli on ohitse. Kyllä täytyy sanoa, että tänään meillä oli etsikkoaika ekalla jaksolla. Tehtiin liikaa isoja ja pieniä virheitä, eikä pystytty pelaamaan riittävän kypsästi, joka johti sitten siihen, että Lapua sai sen ekan jakson, Yli-Saunamäki totesi.

 

Toinen jakso todisti, että pelkkä paikalle meneminen ei riitä.

 

-Se homma, että sä vaan kattelet ei missään nimessä riitä. Jos kattelet, toivot ja teet perässä, niin olet jo myöhässä. Tää peli täytyy nollata nopeasti ja sunnuntaina uuteen otteluun, Antti latasi.

 

Puolivälieräsarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina Pihkalassa kello 17:00. Nyt on se hetki, kun Tahkon Leidit tarvitsee kaiken mahdollisen tuen ja kannustuksen. Tule siis paikalle! Hanki lippusi ennakkoon Nettilippu.fi:stä.  Let´s go Leidit!

-Juho Kojima

 

Liput otteluun:

https://www.nettilippu.fi/fi/event/tahkon-leidit-lapuan-virkia

 

Katsomolohkot - Lue ennen saapumista otteluun:

https://hyvinkaantahko.fi/naisten-pudotuspelien-katsomojako/

 

Tahkon 1. palkittu - Lotta Vahvelainen

Tahkon 2. palkittu - Anni Heikkilä