12.6.2020

Manse PP

12.6.2020

Hyvinkään Tahko

2

-

1

Naisten Superpesis on palannut! Koronaviruksen takia myöhästynyt kausi avattiin Tahkon Leidien osalta vierasottelulla Manse PP:tä vastaan. Samalla tamperelainen pesisyleisö pääsi testaamaan uuden stadionin, joka toimi Superpesiksen ottelunäyttämönä nyt ensimmäistä kertaa.

Leidit nappasi ottelusta mukaansa yhden sarjapisteen. Hyvinkääläiset taistelivat avausjakson nimiinsä, mutta lopulta ottelu päättyi kotijoukkueen 2-1 voittoon. Kauden ensimmäinen kamppailu venyi aina supervuoroon asti (2-3, 3-2, 1-0)

Manse aloitti ottelun Leidejä räväkämmin ja tamperelaiset nakuttivat kahdessa ensimmäisessä sisävuorossaan yhteensä kaksi juoksua. Hetken näytti jo siltä, että kotijoukkue menee avausjaksolla menojaan, mutta Tahkon leidit aloitti tiukan takaa-ajon toisessa vuoroparissa, kun Iira Jokivallin välilyönti onnistui ajolähtötilanteessa ja joukkueen kapteeni Essi Ritola pinkaisi kotipesään.

Vieraiden tasoitusjuoksu syntyi, kun mailan varteen tarttui Oona Vahvelainen. Kolmosella tilaisuuttaan odotteli Pauliina Harinen. Hänen odotuksensa palkittiin, kun Vahvelaisen lyönti osui keskelle kenttää. Leidien ensimmäisen jakson voittojuoksun niittasi jo yhden juoksun tuonut Essi Ritola. Essin ärhäkkä lyönti yllätti Mansen takakentän ja Laura Kerola pääsi viilettämään kotipesään.

Toisella jaksolla nähtiin samat lukemat kuin avausjaksolla, mutta Tällä kertaa Manse PP nappasi jaksovoiton. Tahko taisteli jälleen urheasti, mutta se ei aivan riittänyt. Leidien jokeripelaajat Anni Tuomi ja Pauliina Harinen olivat mainiossa iskussa, sillä molemmat Tahkon juoksut syntyivät heidän lyönneistään Oona ja Lotta Vahvelaisen juostessa kotipesään.

Tappiosta huolimatta Tahkon Leidien 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki lähestyi tulosta positiivisesti.

-Oltiin tosi hyvin pelin päällä ja jokainen pelaaja taisteli lyönneistä todella hyvin, mukava sarja-avaus. Meidän pelitaktiikkamme kesti ihan hyvin, mutta pelin edetessä ajatus pääsi hieman karkaamaan. Saimme kuitenkin tärkeän pisteen, mutta harmittaa, kun emme pystyneet toista pistettä raapimaan. Anni Heikkilä onnistui hyvin lukkarina, myös kakkoskärki toimi tänään hyvin, Yli-Saunamäki summasi ottelun jälkeen.

Tahkon Leidit pelaa ensimmäisen kotiottelunsa legendaarisella Pihkalan Pesäpallostadionilla tulevana sunnuntaina kello 17. Silloin avautuu heti revanssin mahdollisuus, sillä vieraaksi saapuu Manse PP!

-Juho Kojima