Manse vs. Tahko välierien ennakkopaketti

Hyvinkään Tahkon pudotuspelisyksy jatkuu välieriin, kun Tahko päihitti puolivälierissä Kouvolan Pallonlyöjät voitoin 3-1. Tahko eteni mitalipeleihin ensi kertaa sitten syksyn 2014. Välierissä vastaan asettuu viime vuoden Suomen mestari Manse PP Tampereelta

Sarjan lähtökohdat ovat selvät ja Tahko lähtee haastamaan ennakkosuosikki Mansea. Tamperelaiset sijoittuivat runkosarjassa toiseksi ja hyvinkääläiset viidenneksi. Näin ollen sarja aloitetaan myös Tampereelta. Sarja pelataan paras viidestä systeemillä eli kolme voittoa tarvitaan finaalipaikkaan. Ohessa on sarjan aikataulu (pelit 4 ja 5 pelataan tarvittaessa):

  • Peli 1. Manse vs. Tahko
  • Ti 30.8. Klo 17:00 @Kaupin pesäpallostadion
  • Peli 2. Tahko vs. Manse
  • To 1.9. Klo 17:00 @Pihkalan pesäpallostadion
  • Peli 3. Manse vs. Tahko
  • La 3.9. Klo 16:00 @Kaupin pesäpallostadion
  • Peli 4. (tarvittaessa) Tahko vs. Manse
  • Ma 5.9. Klo 17:00 @Pihkalan pesäpallostadion
  • Peli 5. (tarvittaessa) Manse vs. Tahko
  • Ke 7.9. Klo 16:30 @Kaupin pesäpallostadion

Tahkon Kalle-Tapio Huusko odottaa innolla välieräpelejä:

”Alkuun levättiin ja palauduttiin kopla sarjasta. Loppuviikosta pari hyvää reenipäivää ja muuten valmistautumista, miten Mansea vastaan pelataan. Fiilikset aika odottavaiset, kyllä tässä jo oottaa että pääsis irti.”

” Vastus on tuttu puolin ja toisin, pelattu paljon vastakkain parin vuoden sisään. Eipähän tarvii bussissa istua turhan paljon. ”

Huusko ennustaa, että sarjasta tulee tiukka ja ratkaisu nähdään ulkopelissä:

”Tiukkaa. Keskenäiset pelit runkosarjassa oli tasaisia ja pienestä kiinni puoleen jos toiseen.”

”Molemmat joukkueet on hyviä sisäpelijoukkueita. Kumpi pystyy paremmin omassa ulkopelissä rikkomaan vastustajan sisäpeliä sarjan edetessä on vahvoilla. Ja myös toisinpäin kumpi sisällä pystyy rikkomaan omaa kaavaa ja löytämään keinot purkaa vastustajan ulkopeliä. Uskon myös, että lukkaripeli näyttelee isoa roolia. ”

Huusko lähettää lopuksi terveiset kotiyleisölle:

” Puolivälieräsarjan kotipeleissä tunnelma oli erinomainen. Oli hieno nähdä Pihkalassa niin paljon yleisöä ja saada pelin aikana yleisöstä fiilistä ja voimaa. Kun taas vastustajalle osattiin tarpeen tullen antaa myös löylyä. Nyt jos koskaan kannattaa tulla Pihkalaan kannattamaan keltaista.”

Manse vs. Tahko välierät 2022 | Seuraa näitä:

Lukkarit: Petteri Alanen / Juha Puhtimäki

Ulkopelin ohjaajat nousevat isoon rooliin, kun yritetään saada vastustajan sisäpeliä kuriin. Petteri Alanen pelasi loistavan Kouvola-sarjan ja on valmiina iskemään myös Mansea vastaan. Juha Puhtimäki tuo kokemuksellaan oman mausteen välieräpeleihin.

Lyöjäjokerit: Juha Niemi / Perttu Ruuska

Kun tarvitaan tärkeitä yksittäisiä juoksuja, ovat nämä kaverit isossa roolissa. Puolivälierissä Ruuska löi 1+10 juoksua ja Niemi 9 juoksua. Molemmilla lyöjäjokereilla on myös aikaisemmin onnistumisia isoista peleistä, niin juoksuja voidaan odottaa myös nyt.

Pelinjohtajat: Antti Yli-Saunamäki / Juhani Lehtimäki

Kumpi pelinjohtaja rikkoo kaavaa ja tekee aloitteita? Kumpi saa joukkueensa paremmin peliin mukaan? Pelinjohto on varmasti isossa roolissa, kun mietitään lopullista sarjan voittajajoukkuetta.

Liput Tahkon kotipeleihin myy Lippupiste. Toisen välierän lipunmyynti on käynnissä ja lippuostoksille pääset täältä.