Miesten Superpesiskausi vauhtiin 2.7. alkaen – Tahkon joukkueeseen muutoksia

NYT SE ON VARMAA. KAIKKI 14 JOUKKUETTA OVAT MUKANA, KUN MIESTEN SUPERPESISKAUSI KÄYNNISTYY 2. HEINÄKUUTA. PANOKSENA ON 97. SUOMEN MESTARUUS MIESTEN PÄÄSARJAPESÄPALLON HISTORIASSA. AINOASTAAN SOTAVUOSINA 1941 JA 1944 SARJA ON JÄÄNYT PELAAMATTA.

Koronaviruspandemia toi superpesiskauden 2020 ylle pelkästään tummia pilviä, jotka ovat nyt häviämässä. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta ei peittele tyytyväisyyttään liiton ja seurojen yhteisestä päätöksestä:

”Olen todella innoissani, kun olemme haastavan kevään jälkeen päässeet tähän pisteeseen. Seurojen kanssa on käyty tiivistä yhteydenpitoa, ja kaikki ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan sarjaan.”

TAHKON JOUKKUEESEEN MUUTOKSIA

Vallitseva tilanne on aiheuttanut Tahko Pesis Oy:lle taloushuolia. Näiden ratkaisemiseksi tehdään monenlaisia toimenpiteitä. Kumppaniyritysten kanssa on käyty ja käydään keskusteluja, miten yhteistyö kaudella 2020 muodostuu. Myös joukkue on osallistunut osaltaan ja on huomattavasti pienentänyt palkkioitaan. Tahkon Pesis Oy:n toimitusjohtaja Miika Rantatorikka on kiitollinen joukkueelle:

Haluan kiittää joukkuetta ymmärryksestä ja yhteisen sävelen löytämisestä, että pelaajat tulivat asioissa vastaan ja ovat osaltaan mahdollistamassa kauden 2020 läpiviemisen.” 

Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen on tyytyväinen seuran tiedottamiseen asioista:

”Seura on tiedottanut pelaajille ajallaan asioita, mitä on pystynyt ylipäätänsä tiedottamaan. Kysymysmerkkejä tämän koko aiheen ympärillä on ollut paljon. Viestintä on ollut kokonaisuudessaan avointa ja pelaajat ovat pysyneet ajan tasalla.”

Poikkeusolosuhteista johtuen Tahkon joukkueeseen tulee myös muutamia muutoksia. Pelinjohtaja Pasi Kokkonen ei jatka Tahkossa, kun hänen pelinjohtajasopimus purettiin viime viikolla. Lisäksi Markus Tuikka ei jatka Tahkossa, kun hänen pelaajasopimus on purettu. Sopimusten purkamiset on tehty yhteisymmärryksessä ja tilanteisiin ei liity draamaa. Pasi Kokkonen jäi pois pelinjohtotehtävistä oman yrityksensä tilanteen takia:

Koronan takia kesä menee töitä täysin tehdessä. Alkuperäinen tarkoitus oli olla vapaalla kesä ja keskittyä pesäpalloon. Nyt se ei ollutkaan mahdollista Koronan takia” 

MIIKA RANTATORIKKA TAHKON PELINJOHTAJAKSI

Kauden 2020 pelinjohtajana toimii Miika Rantatorikka. Rantatorikan toimenkuvaa järjestellään uudelleen ja siihen tulee osana valmentaminen sekä pelinjohto. Tällä toimenpiteellä saadaan myös säästöjä. Rantatorikan normaalit toimenpiteet esimerkiksi ottelupäivinä hoidetaan talkoilla ja muilla toimenpiteillä. Kakkospelinjohtajana jatkaa Juuso Kerola ja fysiikkavalmentajana Markku Kytölä. Rantatorikka kommentoi asiaa seuraavasti:

”Tilanteeseen jouduttiin, kun selvisi, että Pasi Kokkonen ei jatka pelinjohtajana. Kun asia otettiin esille ja sitä hetken mietittiin päädyin ottamaan tehtävän vastaan ja palaan viuhkan varteen. Hyvä asia on se, että olen kuitenkin osallistunut joukkueen valmentamiseen ja joukkueeseen on olemassa jo hyvä valmennuksellinen suhde valmiiksi.”

Juha Korhonen on tyytyväinen pelinjohtajavalintaan:

”Miikan valinta pelinjohtoon on luonnollinen ja looginen valinta. Hän on ollut jo osassa talvitreeneistä mukana ja tietää missä joukkue menee pelillisesti. Nyt ei tarvitse ihan nollista lähteä ja kokonaisuutena tämä on ihan järkevä ratkaisu. Miikalla on myös aikaisempia meriittejä pelinjohtajana, joten uskon, että tulee ihan hyvä kokonaispaketti.”  

OTTELUTAPAHTUMAN SUUNNITTELU ALKAA MYÖHEMMIN

Tällä hetkellä ottelutapahtumissa saa olla maksimissaan 500 henkilöä, joista joukkueet ja vaadittavat toimihenkilöt vievät osan. Kaikki yksityishenkilöiden ostamat kausikortit käyvät kaudella 2020. Uusien kausikorttien myynti on nyt kuitenkin lopetettu. Muista ottelutapahtumiin ja lipunmyyntiin liittyvistä asioista tiedotamme myöhemmin. Ottelutapahtuman suunnittelu alkaa heti yhdessä Tahkon Leidien kanssa, kun saamme aluehallintovirastolta tarkempia ohjeita vaadittavista erityisjärjestelyistä. Superpesiksen sivuilta näet lisätietoa ottelutapahtumiin liittyvistä asioista.

Pesäpallokausi käynnistyy heinäkuun alkuun mennessä kaikilla sarjatasoilla. Superpesiksen sarjajärjestelmät julkaistaan perjantaina ja otteluohjelmat ensi viikon aikana

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko