14.8.2020

Pesä Ysit

14.8.2020

Hyvinkään Tahko

(

0-5
,
1-4

)

Tahkon Leidit matkasi perjantaina Lappeenrantaan Pesä Ysien vieraaksi. Tahko hallitsi kentän tapahtumia lähes täydellisesti. Kotijoukkue sai koko ottelussa tehtyä vain yhden juoksun ja kolme kolmostilannetta. Leidit voitti ottelun 0-2 (0-5, 1-4).

Vieraiden riveistä on nostettava esiin kaksi pelaajaa, jotka onnistuivat todella hienosti. Laura Kerola liikkui ulkokentällä todella terävästi ja hänen johdollaan Hyvinkää varmisti, että Pesä Ysien sisäpeli oli todella tukkoista. Joukkueen kärkilyöntiprosentti oli vain 29, kun Tahkon vastaava luku oli 62. Kerola palkittiinkin sekä joukkueensa parhaana että koko ottelun parhaana ulkopelaajana. Lauran kärkilyöntiprosentti oli upeasti 75.

Toinen Tahkon Leidien voiton kulmakivi oli joukkueensa 2. palkittu lukkari Anni Heikkilä, jonka vaikeat syötöt olivat monta kertaa liian haastavia kotijoukkueen lyöjille. Varsinkin Annin tolppasyöttö toimi ottelussa mainiosti.

Leidit varmisti ensimmäisen jakson voiton iskemällä toiseen vuoropariin kolme juoksua. Alkutahdit viritti Essi Ritolan välilyönti, jonka turvin Anni Heikkilä suuntasi kotipesään. Seuraavaksi Titta Siilin jysäytti pallon väliin ja Pauliina Harinen eteni kolmoselta kotiin. Kotijoukkueen hankaluudet saivat jatkoa heti perään, kun Ira Jokivallin tykki jyrähti ja sinkautti pallon kakkospuolelle väliin Lotta Vahvelaisen porhaltaessa kotipesään.

Kolmannessa vuoroparissa Tahkon juoksutiliä kartutettiin vielä kahdesti. Kotijoukkueen ulkokenttä antoi vieraiden neljännen juoksun lahjaksi harhaheitolla. Kotipesään rynnisti Senja Kaarikivi. Leidien ensimmäisen jakson viidennen juoksun löi jälleen kerran Titta Siilin ja Essi Ritola kirmasi kotiin.

Leidit oli melkein yhtä ylivoimainen toisellakin jaksolla. Nyt vieraat aloittivat juoksutehtailun ensimmäisessä vuoroparissa. Pauliina Harinen pisti pallon väliin yhden palon ajolähdössä ja Laura Kerola pinkoi kotiin. Tämän jälkeen Essi Ritola kotiutti Anni Heikkilän välilyönnillä.

Vieraat jatkoivat samaa menoa toisessa sisävuorossaan. Tälläkin kertaa asialla oli Pauliina Harinen, jonka hienon välilyönnin turvin Titta Siilin juoksi kotipesään. Sinetin Tahkon Leidien voitolle niittasi Lotta Vahvelainen iskemällä pallon keskeltä väliin ja Netta Rummukainen pinkaisi kotipesään.

Tahkon Leidien 1. pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki kommentoi saavutettua voittoa rennon ja iloisen oloisena. Varsinkin hyvin sujunut ulkopeli sai kehuja.

-Noniin peli pelattiin. Meidän aivan uskomaton ulkopeli jäi päällimmäisenä mieleen! Kolme kolmostilannetta annettiin vastustajalle, oli kyllä niin suvereeni suoritus. Heikkilän Anni lukkarina tolppa kesti, ja Kerolan Laura pelasi yksin puolta kenttää. Sisäpelissä ei nyt ihan paras päivä ollut, se oli vähän tukkoisen ja tuskaisen näköistä. Kolme pinnaa oli tarjolla ja kolme saatiin, Yli-Saunamäki totesi Leidien mediatiimille.

Hyvinkääläisten ottelut jatkuvat 19.8 kello 17:30, kun joukkueemme matkustaa Poriin Pesäkarhujen vieraaksi. Tuon Ottelun näet Ruutu+ -palvelusta.

-Juho Kojima

Tahkon 1. palkittu - Laura Kerola

Tahkon 2. palkittu - Anni Heikkilä