Raportti – Joensuun viikonlopun peleistä tuloksena voitto sekä tappio

Hyvinkään Tahko avasi viikonloppuna talvikauden ottelut Joensuun Mailaa vastaan. Ohjelmassa oli tuplapelit ja niistä tuloksena oli voitto sekä tappio. Tahkolta nähtiin kentällä paljon uusia kasvoja kentällä ja erityisesti nuoret pelaajat saivat näyttöpaikkoja.

Lauantain ottelu päättyi Tahkon voittoon lukemin 1-2 (4-2, 2-3, 1-2). Ottelusta muodostui jännittävä kamppailu ja Tahkon peliä korosti nousujohteisuus. Ensimmäinen jakso meni kotijoukkueen hallinnassa. Tahko sai rakennettua hyvin tilannetta, mutta kotiutuspaikat jäivät vähiin huolimattomuusvirheiden takia. Tahkon juoksut löivät Juha Korhonen sekä Valentin Ikonen.

Toinen jakso oli Tahkolta hyvää ja aloitteellista peliä. Vaihtolyönneissä oli päättäväisyyttä ja erityisesti Tahkon kärki, Nurmio, Vikström ja Matikka onnistuivat hienosti. Paluun Tahkoon tehnyt Matikka pelasi täydellistä vaihtopeliä onnistuen kärkilyönneissä 8/8. Lyöntipuolella Juha Korhonen ja Valentin Ikonen jatkoivat hyvää virettä ja löivät jakson Tahkolle. Korhonen onnistui kahdesti ja Ikonen löi yhden juoksun. Ottelun voitto ratkaistiin kotiutuslyöntikilpailussa. Tahkon ulkopeli onnistui ensin hienosti ja JoMa joutui tyytymään yhteen juoksuun. Tahkon puolelta samat miehet, Korhonen ja Ikonen, onnistuivat taas, joten voitto napsahti hyvinkääläisille.

Sunnuntain ottelussa vaihtuivat osapuolet, kun Joensuun Maila voitti lukemin 2-0 (4-2, 3-2). Tällä kertaa kotijoukkue oli tarkempi pelissään ja suoritti varmemmin ulkopelin osalta. Tahkolla tuli harmittavia virheitä niin sisä- kuin ulkopelin osalta, jotka kotijoukkue hyödynsi kärkkäästi hyväkseen. Tahkon juoksut löivät Juha Niemi (1), Juha Korhonen (2) sekä Kaapo Kalmari (1). Tahkon onnistujiin kuuluivat erityisesti nuoret pelaajat, kuten Konsta Lehtola, Kaapo Kalmari, Eero Kuitunen, Samu Kyhyräinen, Elmo Peltonen sekä Joonas Tuomi. Erityismainintaa ansaitsee myös Petteri Alanen, joka palasi hienosti jälleen lautasen ääreen ja osoitti olevansa kunnossa. Kokonaisuudessaan viikonloppu tarjosi paljon hyvää kokemusta niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Tahko jatkaa talvikauden pelejä lauantaina 29. tammikuuta, kun suuntana on Tampere ja vastassa Manse PP.

Otteluiden tarkat tilastot ohesta: lauantain peli | sunnuntain peli

Katso alta Valentin Ikosen sekä pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäen haastattelut JoMa peleistä.