Hallipelit käyntiin – Raporttia viikonlopusta

Hallikausi on nyt avattu, kun Tahko pelasi viikonloppuna Manse PP:tä sekä Imatraa vastaan. Tuloksena harjoituspeleistä oli voitto sekä tappio

Lauantain ottelu Tampereella oli kaksijakoinen. Manse PP voitti lukemin 2-0 (5-0, 2-1)

Ensimmäinen jakso oli Keltaisilta huonoa suorittamista. Ulkopeliä sävytti hölmöt virheet, kun helpoista palon paikoista ei saatu onnistumisia. Sisäpelissä vaikeuksia toi Tahkon kaaripeli ja sen epäonniset huudot. Toinen jakso alkoi puolestaan Tahkolta hienosti. Ulkopeli piti nollat ja Juha Korhonen siirsi keltaiset johtoon. Peli oli tasoissa aina 4. aloittavaan asti, kunnes Manse löi voittojuoksun 2-1.

Matsin onnistujiin voidaan laskea Tahkon osalta nuoret Ville Vierimaa, joka pelasi kolmosvahtina sekä Luka Raesmaa, joka joutui kesken ottelun koppariksi. Tahkon Teemu Nikkanen sai jalkavamman ja joutui jättämään ottelun kesken.

Sunnuntain ottelu Imatralla oli selkeästi parempaa peliä. Tahko voitti lukemin 0-2 (2-6, 0-2)

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin Tahkolta hyvää peliä ja erityisesti lyöntipeli oli kohdillaan. Juha Korhonen näytti esimerkkiä ja löi kolme juoksua. Riku Hokkanen oli myös vireessä, kun hän löi läpi kakkosjatkeelta. Kesällä tämä lyönti olisi tuonut kunniaa, mutta hallisäännöillä tuloksena oli 1 juoksu. Loppulukemat 1. jaksolla olivat 2-6.

Toisella jaksolla Tahkolla oli nihkeämpää lyöntipuolella, mutta ulkopeli paikkasi tätä erinomaisesti. Lukkari Alasen johdolla pelissä oli vauhtia ja palon paikat käytettiin hyödyksi. Patrik Vartama teki tuttuun tapaan isoja paloja kolmospolttajan paikalta. Juoksut toisella jaksolla löivät Santtu Patova sekä Kalle-Tapio Huusko.

Tahkon Pelinjohtaja Miika Rantatorikka koki viikonlopun olleen onnistunut

”Viikonlopun anti oli kokonaisuutena hyvä ja saimme joukkueena kokemuksia pelaamisesta. Neljästä jaksosta pelattiin kolmessa hyvää pesistä. Tärkeitä kokemuksia saatiin pelimme tämän hetken tasosta, esim. kaaripeli on ottanut askeleita eteenpäin. Ja toki siellä näkyi asioita, jotka vaativat vielä pohtimista ja työtä. Kierrätettiin pelaajistoa mahdollisimman paljon ja saatiin monelle peli alle. ”

”Tampereen ekalla jaksolla jäätiin telineisiin ja ei käynnistynyt peli lainkaan. Pitkän tauon jälkeen ensimmäinen peli on usein vaikea. Toisella jaksolla oltiin pelissä paremmin kiinni ja saatiin jo mukavasti peräkkäisiä onnistumisia. Hyvää asia oli myös, että saatiin taso nostettua paremmaksi kesken ottelun.”

” Imatralla työmäärä oli hyvä ja suoritukset laadukkaita. Kokonaisuutena tasapainoinen esitys. Vietiin peliä ja hallinnan tunne säilytti olon rauhallisena, vaikka toisella jaksolla ei saatu tilannetta ekan jakson tapaan. Tehtiin itse tarvittavat juoksut ja hyvällä ulkopelillä pidettiin jakso.”

Rantatorikan mieltä lämmitti nuorten pelaajien esiinmarssi sekä uusien kotiuttajien onnistumiset,

”Nuoret (Ville Vierimaa, Ville Rämet & Luka Raesmaa) esiintyivät hienosti kumpanakin päivänä. On aina haastavaa hypätä Superin tasolle pelaamaan ensimmäisiä pelejä, mutta pojat tulivat raikkaalla otteella mukaan.”

”Onnistujia oli monia, mutta nostetaan esiin uusissa kotiutusrooleissaan esiintyneet Hokkanen ja Patova. Hyviä siivuja molemmilta. Kore esitti laadukasta lyöntipeliä ja löi tärkeitä juoksuja. Alanen oli lautasella hyvä, varsinkin sunnuntaina ja muu ulkokenttä Vartaman johdolla mahdollisti pelissä hyvän tempon.”

Rantatorikka kertoo viikonlopun pelien tulleen hyvään paikkaan nostamaan fiilistä,

”Ollaan harjoiteltu neljä kuukautta ja olihan hienoa päästä pelaamaan. Kyllä pelinjohtajan paras fiilis tulee siitä, kun näkee pelikentällä joukkueen toteuttavan pelisuunnitelmaa ja näkee pelaamisesta nauttivia pelaajia. Se usein tuottaa positiivisia suorituksia ja mahdollistaa kamppailun voitosta. Ja se on parasta!”

Tahkon Kalle-Tapio Huusko nautti myös pesispeleistä Talven keskellä. Nousujohteisuus oli hänen mukaan hyvä merkki viikonlopun peleissä

”Eilisessä pelissä kesti saada joukkueena koneet käyntiin. Eka jakso oltiin aika kuutamolla, mutta tauon jälkeen parannettiin peliä erityisesti ulkona. Manse peli oli joukkueelta ja itseltä kyllä pitkälti tuntuman hakua pelaamiseen. Meille eka peli, jätkiä uusilla paikoilla ja vähän yhteisiä pelitilannekokemuksia tältä talvelta näkyi pelissä varsinkin ekalla jaksolla.

”Oli mukavaa, että uus peli tuli nopeasti ja päästiin jatkamaan siitä mihin eilen jäätiin. Tänään oltiin hyvällä asenteella pelissä, ulko/sisäpelin suoritusvarmuus eiliseen verrattuna parani ja pelaaminen alkoi tuntua jo paremmalta. Erityisen tyytyväinen oon tältä päivältä joukkueen peli-ilmeeseen. Viikonloppu oli isossa kuvassa nousujohteinen ja eiliseen peliin verrattuna joka ukko nosti omaa tasoa tälle päivälle. ”

Uusi ulkopelipaikka alkoi Huuskolla pelien edetessä hahmottumaan,

”Mukavahan siellä linjassa oli häärätä. Ulkovuoro ulkovuorolta oma pelaaminen tuntu paremmalta ja pääsi paremmin pelaamiseen kiinni. Uskon, että mitä enemmän päästään pelaamaan ja reenaamaan pelitilanteita nii pystyy vielä paremmin saamaan omat vahvuudet käyttöön ulkopelissä.”

”No ensinnäkin oli upeeta päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Pelit katkasee hyvin reenikautta ja näkee missä joukkueena ja yksiöinä mennään, ja näkee mihin harjottelussa kannattaa jatkossa enemmän keskittyä.”

”Hyvillä fiiliksillä mennään eteenpäin, muutaman viikon päästä päästäänkin jo uudelleen pelaamaan. Tästä viikonlopusta joukkueena ja yksilöinä kehitettävät asiat matkaan ja Kuortanetta kohti.”

Tahko jatkaa hallipelejä maaliskuun puolessa välissä Kuortaneella. Tiedotamme tarkat pelipäivät myöhemmin.

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko