Veljesten Tahko

Veljesten Tahko

Hyvinkään Tahko on pelannut pesäpalloa miesten pääsarjatasolla jo vuodesta 1974. Entinen yleisseura ja nyt pelkästään pesäpalloa lajinaan pitävä Hyvinkään Tahko täytti vuonna 2015 kunniakkaat 100 vuotta. Tahkon ensimmäisessä joukkueessa pelasi tuolloin 1930 Vikmannien veljekset. Viimeisen 50 vuoden aikana onkin sittemmin Tahkon miesten joukkueessa pelannut runsaasti veljeksiä eli kaikkiaan kymmen veljesparia. Aloitetaan 1960-70 vuosikymmenien pareista Timo ja Risto-Kari Keski-Jyrä, sekä Elo ja Jaakko Anonen. Tämä siksi, että molemmat veljekset olivat luomassa vahvasti lujaa pohjaa pelaajauransa lisäksi muutenkin Tahkon mestaruussarjan nousulle 1972. Mestaruussarja ja Superpesiskausilla 40 vuoden aikana Tahkon joukkueesta löytyy seuraavat veljekset:

Juha ja Kimmo Pulliainen

Juhani ja Oiva Latikka

Jukka ja Kimmo Yrjänen

Mika ja Simo Eerikäinen

Ilkka ja Tommi Anonen

Valtteri ja Veikka Ketonen

Antti, Miika, Taneli ja Timo Rantatorikka

Mikko ja Mika Linnaluoma

Patrik Vartama ja Roni Wahl

Lähes kaikilla veljespareilla löytyy myös Itä-Länsi edustuksia ja pelaajien tiedot löytyvät Tahkon kotisivuilta Info/Pelaajat Tahkossa kautta aikojen.

Muitakin vastaavanlaisia perhesuhteita pääsarjatasoilta Tahkosta löytyy. Aloitetaan sisar ja velipareista: Keijo ja Marita Puumalainen, Jouni ja Päivi Eloranta sekä vielä Rantatorikoiden veljesten sisko Leena Rantatorikka. Sitten naisten puolelta siskokset Kirsi ja Maarit Kuisma, Jaana ja Tiina Majuri, Lotta ja Oona Vahvelainen sekä Ira ja Petra Jokivalli. Kun taas mennään vanhempien puolelle, löytyy isä ja poikapareja:

Elo Anosen pojat Ilkka ja Tommi, Stig Tainion poika Riku, Ilkka Muston Vesa, Pasi Virtasen Valtteri sekä Risto Korhosen Juha. Pääsarjaa pelanneiden äitien poikia ovat ainakin Pirkko Vihtkarin Antti Vihtkari, Tuula Peltosen Marko Peltonen ja Helinä Mörä-Harjun Ville Harju. Toki löytyy myös aviopareja kuten Jaana ja Kimmo Pulliainen, Paula ja Pertti Wirtanen sekä Krista Antin tytär Laurila ja Teemu Haataja. Nämä muut perhesuhdetiedot ovat lähinnä kirjoittajan muistista otettuja ja muitakin yhteyksiä kuten serkuksia vielä varmaan löytyy Tahkosta. Mielenkiintoista on nähdä koska seuraava veljespari astuu Tahkon satapäisestä juniorijoukosta parrasvaloihin?