Siilinjärven Pesis

20.7.2020

2

-

1

(

3-0
, 3-7
, 1-0

)

Hyvinkään Tahko

Hyvinkään tahko

Vaikea ilta Montulla

Hyvinkään Tahko kärsi tappion vieraskiertueen ensimmäisestä pelistä, kun Siilinjärven Pesis oli vahvempi supervuorossa lukemin 2-1 (3-0, 3-7, 1-0). Tahkon osalta ottelu oli kaksijakoinen ja tuloksena oli näin yksi piste.

Ensimmäinen jakso oli Tahkon osalta huonoa peliä ja SiiPen rohkea ulkopeli tuotti vaikeuksia vierasjoukkueelle. Tahko sai rakennettua viisi kolmostilannetta, mutta kotiutukset jäivät vaisuksi ja juoksuja ei syntynyt. SiiPe puolestaan onnistui kolmesti hyvillä haastolyönneillä. Jakso päättyi lopulta 3-0 lukemiin.

Toinen jakso sai Tahkon osalta loistavan startin. Ulkopeli teki heti kolme paloa kakkoselle ja sisäpelissä saatiin rakennettua tilannetta. Juha Korhonen pääsi ajolähtöön lyömään. Kore paiskasi heti pallon kakkosluukusta läpi ja kiersi kunniaa 1+3. Kristian Malikine löi myös pallon merkistä väliin, joten Tahko otti tukevan 0-5 johdon. SiiPe aloitti kiriä, mutta Tahkon ulkopeli oli tiivistä. Jakson loppu oli pelailua ja lukemat lopulta 3-7 Tahkolle.

Siipe aloitti supervuoron sisältä. Tahkon ulkopeli oli muuten täydellistä, mutta harmittava harhaheitto toi Siipelle juoksun, kun kolmosella ollut Matias Hänninen oli hereillä. Tahko ei päästänyt enää juoksua, joten tehtävänä oli lyödä vähintään yksi juoksu. Tahko sai ajolähdön yhdellä palolla, mutta tilanne kuivui kasaan nopeasti. SiiPen lukkari Teemu Kinnunen onnistui väärässä ja otti kärpäsen Jere Vikströmistä. Lopulta tilanne oli toivoton ja SiiPe sai kolmannen palon taulle. Näin kaksi pistettä jäivät Siilinjärvelle, mutta Tahko sai yhden tärkeän pinnan mukaan.

Tahkon kakkospalkittu Juha Korhonen näki tämän päivän ratkaisun sisäpelissä:

”Kaveri oli tänään parempi sisäpelissä ja sitä kautta ansaitsi voiton. Jos sisällä ei pystytä suorittamaan riittävän laadukkaasti, niin vaikea on silloin voittaa.”

Kore kommentoi kunnariaan seuraavasti:

”Tauolla päätin, että ensimmäisessä tilanteessa lyödään 2-luukkuun ja sattui tulemaan pelin ainut keskiosuma sopivaan paikkaan.”

Korhosen mukaan huomisessa Jymy pelissä on oltava laadukkaita suorituksia niin sisällä kuin ulkona:

”Ulkopelissä oltiin kohtuu hyvin palloissa ja saatiin palon paikoista tehtyä melko hyvällä prosentilla palot eli ulkopelissä jatketaan siitä mihin tänään jäätiin. Sisällä sen sijaan kaikkien pitää parantaa laatua ja saada lyönnit ruutuun ja lisäksi keskisosumia.”

Tahko jatkaa pelejä huomenna Sotkamon Jymyn vieraana. Ottelu alkaa klo 18:00 ja sitä voi seurata Ruutu+ palvelusta. Tahkon seuraava kotipeli on tämän viikon lauantaina, kun Pihkalaan saapuu Pattijoen Urheilijat.

 

Otteluraportin tarjoaa
Lammin Säästöpankki

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko