Sotkamo väkevämpi loppuunmyydyn Pihkalan illassa

Tahko pelasi pitkästä aikaa kotiyleisön edessä. Vastassa oli sarjataulukon kolmantena majaileva Sotkamon Jymy, jolta Tahko onnistui nappaamaan kaksi pistettä ennen juhannusta pelatussa vierasottelussa. Luvassa oli hyvätunnelmainen ottelu, kun Pihkala oli loppuunmyyty ja paikalle oli saapunut upeat 3100 katsojaa.

Ottelun alut ovat olleet Tahkolle läpi kauden vaikeita ja tiistai-ilta alkoi tutulla kaavalla. Sotkamo onnistui siirtymään heti ensimmäisen tasoittavalla 0-2 johtoon ja aitoa kiriä Tahko ei saanut missään vaiheessa käyntiin ensimmäisellä jaksolla. Hyvä ulkopeli piti eron neljässä juoksussa ja neljännen aloittavalla Juha Niemi onnistui lyömään Atte Kontion kotiin, mutta kiri tyrehtyi siihen. Sotkamo voitti ensimmäisen jakson Roope Korhosen, Tommi Piiraisen onnistumisilla ja Aleksanteri Huotarin kahdella lyödyllä juoksulla.

Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi. Tahkolla kuitenkin tilanteen rakentelu oli vaikeaa Jymyn hyvän ulkopelin ansiosta. Toisen aloittavalla Hannes Pekkinen löi pallon kolmospuolelta todella kauas, jolla Jere Vikström karkasi kotiin. Pekkisen kunnari oli lähellä, mutta Raesmaa pystyi polton tekemään. Tahkon hyvä ulkopeli piti eron yhdessä juoksussa ja lopulta edessä oli enään Tahkon neljännen tasoittava sisävuoro. Tahko sai rakennettua tilanteen ja Juha Niemi löi pallon kakkosluukusta kohti muuntajaa. Onnekkaan pompun ja Iivari Vihannon hyvän heittokäden ansiosta, kuitenkin vain Sasu Toikka kotiutti yhden juoksun, vaikka koko pajatson tyhjeneminen näytti mahdolliselta. Lukemat 1-1 taululle, mutta siihen jäi Tahkon juoksut. Sotkamo sai revanssin, kun Tahko haki vierasottelusta kaksi pistettä.

Kiitos vielä upealle kotiyleisölle tunnelman luomisesta!

Pelit jatkuvat Tahkon osalta nopeasti, kun seuraava ottelu pelataan torstaina Joensuun Mailaa vastaan vieraissa. Siitä seuraava peli on lauantaina Haminan vieraana ja sitten ensi viikolla palataan takaisin Pihkalaan kahden ottelun voimin.