Tahko Haapalan ja Ruuskasen johdolla kauteen 2023!

Hyvinkään Tahkon naisten Superpesis-joukkueen pelinjohtoon kaudelle 2023 on kiinnitetty tunnettu kaksikko eteläiseltä pesisalueelta, kun Jussi Haapala ja Marko Ruuskanen asettuvat Tahkon Leidien valmennusvastuuseen. Haapala toimi joukkueen toisena pelinjohtajana menneellä kaudella ja Ruuskanen luotsasi Tahkon farmiseura Janakkalan Janaa Ykköspesiksessä. Pelinjohtokaksikolla on siis selkeä näkemys siitä, missä joukkueessa mennään.

Jussi Haapala on kaikille hyvinkääläistä pesäpalloilua seuraaville tuttu nimi niin pelinjohto- kuin valmennuspuolelta. Neljällä eri vuosikymmenellä pesäpallolle paljon antanut hyvinkääläinen on ollut mukana voittamassa mm. miesten Superpesiksessä SM-hopeaa ja -pronssia, kahdesti A-poikien suomenmestaruutta ja C-poikien SM-hopeaa. Ennen kauden 2022 valmennuspestiään Leideissä, Haapala on työskennellyt vuosien aikana hyvinkääläisten B-tyttöjunioreiden kanssa, luotsaten mm. Tahkon Leidien runkoa pelaajien juniorivuosina.

”Haaste on erittäin mielenkiintoinen ja innostava. On hienoa taas päästä parin vuoden jälkeen tahkolaisen huippujoukkueen kanssa vastaamaan pelinjohdosta ja valmennuksesta. Pelaajat ovat minulle tuttuja ja lähes kaikkien pelinjohtajana olen toiminut jo aikaisemminkin. Tulevan kauden joukkue on nuorehko ja samalla kuitenkin aika kokenut. Hieman ehkä vaisun kauden jälkeen monella pelaajalla on varmasti nälkää kehittää itseään ja joukkueen peliä ja olla sitä kautta vielä parempi kuin vuonna 2022!”

Avukseen lajipuolelle Haapala saa monipuolisesti pesäpallossa kannuksensa ansainneen Marko Ruuskasen, joka on valmentanut viime vuodet Tahkon farmiseurassa Janakkalan Janassa. 25 vuotta valmentamisen parissa työskennellyt Ruuskanen on päässyt kokemaan pesäpalloa naisten ja miesten puolella kaikilla sarjatasoilla. Muun muassa Lapuan Virkiän pelinjohtajana esiintynyt Ruuskanen on innoissaan paluustaan Tahkoon:

Erittäin hyvillä mielin palaan Hyvinkään Tahkoon. Edellisellä kerralla 2008-2009 poikien Superpesiksen pelinjohtajana seurasta jäi todella hyvä kuva ja olen seurannut aktiivisesti seuran toimintaa myös sen jälkeen. Olen todella innoissani päästessäni tekemään töitä Leidien kanssa ja auttamaan pelaajia ottamaan seuraavat askeleet eteenpäin urallaan.

”Valmentajana koen olevani hyvin helposti lähestyttävä valmentaja pelaajille. Kuuntelen ja yritän huomioida valmennettavien yksilöllisiä tarpeita ja kehityskohteita. Mitä paremmin tunnen pelaajat sitä parempi lopputulos aina saavutetaan. Tosissaan, mutta ei liian totisena on hyvä periaate kaikkeen tekemiseen.”

Lajivalmennuksen lisäksi Tahkon Leidien kauden 2023 valmennus- ja taustaryhmässä nähdään paljon monipuolista osaamista. Joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaa Vesa Vuorenmaa ja  juoksuvalmennuksesta Varpu Aulavuo.

j

Vuorenmaa on valmistunut Varalan Urheiluopistosta ja vastannut mm. Porin Ässien SM-liigan edustusjoukkueen ja A-nuorten fysiikkavalmennuksesta vuosina 2012-2014. Hän on valmentanut Urhean monilajiryhmässä ja Alpine Ski Team Finlandissa vuosina 2015-2018. Rautaisessa kunnossa itsekin koutsaava Vesa arvostaa korkealle myös valintaansa aikanaan laskuvarjojääkärikoulun parhaaksi varusmiesurheilijaksi.

Tahkon juoksutekniikasta vastaava Varpu Aulavuo on toiminut yleisurheiluvalmentajana jo toista vuosikymmentä ja Tahkon juniorijoukkueidenkin juoksuvalmennuksessa jo kymmenen vuoden ajan. Paljasjalkainen hyvinkääläinen on viettänyt koko elämänsä Pihkalan läheisyydessä koko muun perheen harrastettua pesäpalloa. Kilpa-aikanaan 31-vuotias kasvatustieteiden maisteri kilpaili itse SM-tasolla päämatkanaan 400 metriä.

h

Joukkueen fysioterapeuttina jatkaa Juuli Nivala, lukkarivalmentajana Mikko Röppänen ja huoltajina Arttu Immonen sekä Ilari Väisänen.

Haapala on erittäin tyytyväinen kauden 2023 valmennustiimiinsä ja töitä on tehtykin jo usean viikon ajan yhdessä tulevaa suunnitellen.

Valmennustiimi on ehkä suurelle yleisölle hieman tuntematon, mutta todella kokenut ja samalla tuoreella tavalla innostunut. Valmennus on jo kovasti tehnyt suunnittelua ja odottaa päästä työstämään pelaajien kanssa kehitystyötä. Maaperäkin juuri tälle valmennustiimille on erittäin hyvä. Odotan että saadaan isoakin kehitystä aikaiseksi jo yhden talven aikana. 

Kauden 2023 Tahkon joukkue on valmis ja joukkue tullaan julkistamaan kokonaisuudessaan ensi viikolla.