Tammikuun harjoituspeleistä mukaan onnistumisia ja kehityskohteita!

Juha Niemi löi yhden juoksun harjoitusottelussa Manse PP:tä vastaan.

Vimpelin Veto – Hyvinkään Tahko 21.1.

Joukkue matkusti Kuortaneelle perjantaina 20.1. viettämään leiriviikonloppua, jonka huipennuksena pelattiin vuoden ensimmäinen harjoitusottelu Vimpelin Vetoa vastaan. Tahkon kokoonpanosta puuttui vaivoja parantelevat Kalle-Tapio Huusko ja Riku Niemi.

Ensimmäinen jakso:

Vedom kova tempo ulkopelissä oli alkuun myrkkyä Tahkon sisäpelille ja lukkari Teemu Kinnunen sai sekoitettua sisäpeliä tehokkaasti. Kolmannessa vuorossa juoksuhanat vihdoin aukesivat kun Tahkon kakkoskärki rakensi tilanteen Juha Niemen avustuksella ja Konsta Lehtola löi viimeisenä lyöjänä pallon kakkosjatkeelle ja siirsi lukemiksi 0-1. Tämä jäi myös ensimmäisen jakson loppulukemiksi.

Erityishuomiona Jesse Eskelisen loistava sisääntulo Tahkon ulkopeliin, jonka lisäksi Jesse onnistui sisäpelissä ykköstilanteen vaihdoissa erinomaisesti.

Toinen jakso:

Veto lähti toiseen jaksoon uudella ilmeellä ja heti ensimmäisessä sisävuorossaan Jukka-Pekka Vainionpää kotiuttaa Elmeri Anttilan kakkospuolen lyönnillään. Tahko ei tähän pystynyt ensimmäisessä vuorossa vastaamaan ja toisessa vuorossa Veto jatkaa erinomaista sisäpeliään. Ensin Veto rakentaa kolmostilanteen kakkoskärjestä Mikko Vihriälän ja Juho Heikkalan läpilyönneillä ja nuori lyöjäjokeri Konsta Sova lyö pallon väliin ja siirtää lukemat 2-0. Sinettiä toiselle jaksolle tarjoili Jere Saukon vastustamaton läpilyönti ajolähdössä, jolla Jukka-Pekka Vainionpää ja Teemu Kinnunen tuovat tilanteeksi 4-0.

Toisessa vuorossa Tahko avaa juoksutilit kun Valentin Ikonen taiteilee pesät täyteen ja Juha Korhonen kaventaa tilanteeksi 4-1. Veto ei tästä kavennuksesta säikähdä vaan lisää seuraavassa vuorossa johtoasemaansa Vainionpään takakentän puhkaisulla tilanteeksi 5-1. Tahko kaventaa viimeisessä vuorossa Juha Korhosen hienolla kolmosjatke lyönnillä tilanteeksi 5-2, mutta loppukiri tyrehtyi siihen ja edessä oli supervuoro.

Supervuoro ja kotiutuslyöntikisa:

Supervuorossa Tahko pääsi yrittämään kotiutusta kolme kertaa, mutta Vedon ulkopeli kesti paineistuksen ja supervuoro päättyi tilanteeseen 0-0 ja peli ratkaistiin kotiutuslyöntikilpailulla.

Tahko aloitti kotiutuslyöntikilpailun sisältä ja kolmantena lyömään tullut Juha Niemi avasi pelin lyömällä kolmossauman puhki todella kovalla lyönnillä ja heti perään Juha Korhonen kotiutti keskivarrella Joonas Tuomen ja ulkovuoroon lähdettiin tilanteessa 0-2.

Ulkovuorossa Tahkon lukkari Petteri Alanen tylsytti täysin Vedon sisäpelin ja Juho Heikkala löi Vedon ainokaisen. Näin ottelu päättyi Tahkon voittoon lukemin 1-2.

Petteri Alanen sotki Vedon sisäpeliä koko pelin ajan.

Manse PP – Hyvinkään Tahko 28.1.

Tahko lähti metsästämään tammikuun toista voittoa Tampereelta kun vastaan asettui Toni Kohosen johtama Manse PP. Ensimmäisen pelin tapaan kokoonpanosta puuttuivat Kalle-Tapio Huusko, Riku Niemi ja Jesse Eskelinen. Lisäksi Eero Kuitunen asettui jokeripaitaan ja näytönpaikan etukentällä sai Tahkon juniori Oula Tanttu.

Ensimmäinen jakso:

Tahko sai otteluun väkevän alun kun ykköskärki rakensi välittömästi ajolähdön jokeri Juha Niemelle ja hän löi vastustamattoman sivalluksen kakkossaumaan ja Teemu Nurmio toi tilanteeksi 0-1. Juha Korhonen pääsi perään yrittämään vielä kotiutusta, mutta Juha Puhtimäen taktinen väärä päätti lisäjuoksujen syntymisen. Myös Manse PP:n ykköskärki aloitti pelin moitteettomasti ja kahdella palolla ajolähtöön lyömään tullut Perttu Ruuska löi viimeisellä tylysti pallon väliin ja tasoitti tilanteeksi 1-1.

Kolmannessa vuorossa Tahkolla käy tuuri hyvin nihkeän sisävuoron jälkeen: Tahkon viimeisenä lyöjänä lyömään tullut Juha Niemi hoitelee kakkostilanteen hyvällä pienellä, jonka seurauksena kolmospesälle suuntaunut polttoheitto lipsahtaa kiinniottajalta hallin reunoille ja Teemu Nurmio tuo Tahkon johtoon 1-2. Vuoropari toistaa ensimmäisen vuoroparin kulkua ja Manse PP saa rakennettua kakkoskärjen avulla ajolähdön Perttu Ruuskalle, joka epäonnistuu ensimmäisellä yrityksellään, mutta upottaa viimeisellä lyönnillä pallon väliin ja tämä 2-2 tilanne jää myös ensimmäisen jakson loppulukemiksi.

Toinen jakso:

Toisenkaan jakson ensimmäistä juoksua ei tarvinnut kauaa odotella, kun Tahko pääsi ensimmäisen vuoron tasoittavalla yrittämään ensin kotiutusta Juha Niemen johdolla tuloksetta, mutta seuraavana ajolähtöön astellut Juha Korhonen löi komeasti viimeisellä lyönnillään pallon 3-koppari Henri Puputin eteen ja Tahko siirtyi 0-1 johtoon. Juoksu jäi myös jakson ainoaksi, joten Tahko voitti ottelun lukemin 0-1.

Jo ensimmäisessä harjoituspelissä nähty ulkopelin tiiveys jatkui Tampereella ja joukkue puolusti hyvin 3-tilannetta Manse PP:tä vastaan. Kolmostilanteet menivätkin Mansen eduksi 19-8. Sisäpelissä joukkueen onnistuja oli Santtu Patova, joka onnistui vaihdoissaan 6 kertaa.

Tahko pelaa seuraavan kerran Halli-SM alkusarjassa Tampereella 25.2. ja Imatralla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan 5.3.

Manse PP – Tahko ottelun tilastot täältä!