Upea Keltainen sydän -päivä sai mahtavan lopetuksen

Lauantai lähti käyntiin puolenpäivän jälkeen Keltainen sydän -hyväntekeväisyysottelulla. Tällä kertaa sateisen väännön vei Team Red Carpet, Antti Luusuaniemen kunnarilla Team Hyvinkäätä vastaan. Hyväntekeväisyysottelu aloitti upean päivän, jonka Tahko ja Kempele tulivat viimeistelemään.

Kempele aloitti vahvasti nollaamalla Tahkon sisäpelin ja rakentelemalla hyvin tilannetta. Toisen tasoittavalla Kempele meni 0-1 johtoon Matti Korhosen lyönnillä. Pikkuhiljaa kauteen lämmennyt Juha Niemi vastasi huutoon. Loistava kumura tippui väliin ja pomppi kahden lyönnin arvoisesti läpi. Mainosaidat pysäytti kunnarin, mutta Tahko sai hyvin henkeä Niemen lyönnistä. Atte Kontio löi kumurallaan ja Sasu Toikka omalla lyönnillään Tahkon 4-2 johtoon, kun Antti Korhonen oli tasoittanut lukemat 2-2. Tahko kuitenkin kesti loistavasti vaikeassa paikassa. Kempele pääsi yrittämään palottomana ajolähtöä muutamaan otteeseen, mutta Patova teki viimeisen palon ja Tahko nappasi ensimmäisen jakson voiton. 

Tahko tuli vahvana toiseen jaksoon. Ulkopeli oli todella vakuuttavaa koko illan ilman suurempia räpylävirheitä. Toisen tasoittavalla Atte Kontio räjäytti pankin. Kontio täräytti pallon kakkosluukusta kohti muuntajaa ja vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. Kunnari oli Kontiolle ensimmäinen Tahko-paidassa. Luka Raesmaa komppasi vielä kauden ensimmäisellä lyönnillään Tahkon  3-0 johtoon. Ulkopeli loppuun saakka ja Tahko nappasi kauden toisen täyden pistepotin.

“Sieltä kakkospuolelta sattui menemään läpi ja sieltä useampi, kuin yksi pesänväli niin välillä näin”, kommentoi Atte Kontio ensimmäistä Tahko kunnariaan.

Tahkon pelinjohtaja Jarkko Pokela oli myös tyytyväinen ottelun kulkuun.

-Meillä oli tänään aika hyvä kumurapeli, vaikka ite koitin parhaani mukaan sotkea sitä, mutta kun pojat sai vapaata lyödä niin hyvin löivät.

Seuraavan ottelun Tahko pelaa kotonaan Pihkalassa sunnuntaina 16.6. Haminan Palloilijoita vastaan Kunniagalleria-ottelussa, jolloin palkitaan Tahko-legendoja. Sitä ennen Tahko suuntaa Kiteelle tiistaina KiPa:n vieraaksi.

Juoksukooste: https://www.youtube.com/watch?v=5hcUEEEt618