Vaikea viikko päättyi voittoon Alajärvestä

Viikon kolmannessa ottelussa Hyvinkään Tahko kohtasi Alajärven Ankkurit ensimmäisessä kotiottelussaan kesäkuun puolella. Tahko lähti otteluun tavoitellen kauden toista täyttä kolmen pisteen pottia, allaan voitto viime ottelusta.

Aloitusta varjosti rankkasade, jonka vuoksi peliä jouduttiin siirtämään 20 minuutilla. Kuten myrskyn jälkeen on tapana paistaa aurinko, niin kävi myös Pihkalassa. Uusitun katsomon myötä katsojat saivat nauttia ottelusta sateensuojassa. 

Ensimmäinen jakso oli Tahkolle hyvin vaikea ja kolmen ottelun viikko painoi huomattavasti tossua. Kaudella sisäpelin kanssa vaikerrelut Tahko oli entistä enemmän vaikeuksissa, mutta myös ulkopelissä räpylä oli tahmea. Tahkolle jakson ainoan juoksun toi Teemu Nurmio, Valentin Ikosen lyönnistä. Tilannetta rakentaessa Ikonen saavutti hienon merkkipaalun lyömällä uran tuhannen kärkilyöntinsä. Jakso päättyi Alajärven 1-7 voittoon. 

– Ensimmäisellä jaksolla ei oltu pelissä mukana, jäätiin koppiin. Toiselle jaksolle saatiin ilmettä ja omaa peliä paremmaksi, sitten tuli tulosta, Atte Kontio kommentoi. 

Toisella jaksolla Tahko vastasi vieraille Kaapo Kalmarin edettyä kotipesään viemällä joukkueen samalla 1-0 johtoon. Kalmari otti myös ensimmäiset suoritukset ulkokentällä, kun Santtu Patova siirrettiin jokeriksi pienen tärskyn myötä. Alajärvi iski heti takaisin, saatuaan juoksun ensimmäisen lopettavalla. Luottolyöjä Juha Niemi löi koukkunäpillään Atte Kontion kotiin ja vei Tahkon toisen jakson 2-1 voittoon. 

Ottelu ratkaistiin kotiutuslyöntikilpailulla jossa Ankkurit siirtyivät aloittavalla vuorollaan 0-1 johtoon. Tahkon Petteri Alanen eteni Juha Niemen hienosta lyönnistä. Monivaiheinen ottelu päättyi Iivosen kahteen peräkkäiseen väärään ja kaksi pistettä jäivät Hyvinkäälle.

– Koko peli oli meille hankala. Täytyy hattua nostaa henkiselle habitukselle ja sille, että paikoin ulkopeli löytyi. Kalmari otti todella ison stepin ja pystyi sen oman paikkansa hoitamaan, pelinjohtaja Jarkko Pokela kommentoi. 

Otteluun Tahko lähti täyspotti mielessään, eikä kahteen pisteeseen oltu tyytyväisiä. 

– Meidän täytyy tästä ottaa paljon opiksi ja miettiä ihan uudelleen, että miten me lähdetään otteluihin. Hyvä peli ei ole kadonnut mihinkään, mutta sitä pitää löytyä useammin. Kaksi pistettä tänään ja kaikki tietää ettei siihen olla tyytyväisiä, Pokela lisää. 

Illasta Tahkolle jäi kaksi pistettä taskuun ja yhteensä kuusi kolmen kotipelin viikosta. Seuraavan ottelunsa Tahko pelaa Keskiviikkona 5.6 Kouvolan Pallonlyöjien vieraana.

Kirjoittaja: Amanda Svennblad