Esittelyssä lajivalmentaja Jari Levänen – Tahko 2022

Haluaisin kehittää sitä henkistä kuntoa, vastuuta ja asennetta.”

Hyvinkään Tahko uusi valmennuksen kaudelle 2022 ja uutena lajivalmentajana toimii Jari Levänen. Hänen vastuualueenaan on erityisesti ulkopeli ja lukkarivalmennus. Tahkossa aikoinaan pelannut ja myöhemmin myös valmentanut Levänen kertoo pesiksen olevan vieläkin kiinnostava asia. Valmentajana hän haluaa aktivoida pelaajia kokonaisvaltaisina urheilijoina:

“Ei kyllä lähde pesis miehestä ikinä. Antti soitteli syksyllä ja kertoi ajatuksiaan ja ne sopivat omiin hyvin, että siitä se kiinnostus jälleen lähti. Tietysti myös perheeltä sain hyväksynnän, että se on tietyillä raameilla ok heidän puolesta.”

Levänen on ollut myös aikaisemmin Tahkon miesten valmennuksen mukana. Viimeisin kerta oli kaudella 2017 Sami Sirviön aisaparina. Siviilityönä opettajana toimiva Levänen kuvailee lähestymistään valmentamiseen ihmisläheiseksi:

“Se mikä mua erityisesti kiinnostaa on se ihminen siellä urheilijaroolin takana.”

”Näkisin valmentamisen sillei, että sieltä ei ylhäältä päin tule, että tee näin ja näin, vaan se valmennus olisi sellaista dialogia ja koko ajan saataisiin sitä tekemistä siihen suuntaan, että jokainen olisi paras oman itsensä valmentaja, kun tietää itsensä kuitenkin parhaiten. Jos siihen suuntaan tämä homma menisi, niin se olisi sitten askel eteenpäin siinä kehittymisessä. Kokonaisuudessaan se oma vastuu kasvaisi. ”

”Haluaisin kehittää sitä henkistä kuntoa, vastuuta ja asennetta. Keskityttäisiin olennaiseen ja jätetään sellaiset ei niin olennaiset asiat sivuun. Kuitenkin se on niin yksinkertaista, että loppupeleissä se laatu merkitsee paljon, että tehdään joka asia huolellisesti. Aina kun muutaman prosentin kasvaa kerrallaan eri osa-alueilla, niin se kokonaiskuva kasvaa siitä ajan myötä.”

Levänen mainitsee myös pelaajien olevan valmis tällaiselle kehitykselle:

”Joukkue on asettanut tälle kaudelle arvoiksi positiivisuuden ja avoimuuden. Jokainen haluaa luoda 2.0 version itsestään ja olla parempia. Jos mietitään fysiikkaa, taitoa, taktiikkaa ja psyykettä, niin joka jannulla on mietittävää mitä voi tehdä paremmin.”

Ulkopelissä Levänen mainitsee ykkösasiaksi oikeiden pelipaikkojen löytämisen uudistuneelle joukkueelle:

”Lähtökohta on se, että puoli joukkuetta muuttui, niin meidän pitää saada ne oikeat ukot oikeille paikoille. Se on nyt se ensisijainen juttu, että nähtäisiin mikä olisi se paras kokonaisuus. Tuossa on erilaista osaamista monellakin kaverilla. ”

Tulevalla kaudella Levänen haluaa nähdä rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä:

”Pyritään pelaamaan omien taitojen ylärajoilla, että saisi sen potentiaalin irti. Olisi sitä uskallusta tehdä asioita, niin se olisi varmaan se mitä haluaisin nähdä. Tulos on aina sidottu vastustajaan ja riippuu siitä, mutta se oma tekeminen olisi omilla äärirajoilla, niin se olisi hyvä.”

Tahkon talvikauden ottelut:

  • La 8.1. JoMa – Tahko, klo 19:00, Harjoitusottelu, Joensuu areena
  • Su 9.1. JoMa – Tahko, klo 14:00, Harjoitusottelu, Joensuu areena
  • La 15.1. Manse – Tahko, klo 16:30, Harjoitusottelu, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
  • La 5.2. Tahko – Kama, klo 16.30, Halli-SM, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
  • La 5.3. Tahko – Manse, klo 16.30, Halli-SM, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Tervetuloa joulymyyjäisiin Tahkon toimistolle lauantaina 18.12. klo 14-17. Myynnissä erä fanituotteita sekä mahdollisuus ostaa 2022 kausikortti ennakkoon. Katso lisätietoja täältä.

Tahkon fanituotekaupasta keltaista pukinkonttiin – ostoksille täältä.

Tahkon 2022 kausikortit tulevat nettimyyntiin tammikuun alusta. Syynä tälle on lipunvälittäjän vaihtuminen

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko