Laadukas halliturnaus takana

Tahkon Leidit osallistui menneenä viikonloppuna Halli-SM-alkuturnaukseen Raumalla. Joukkue otti avausottelussaan upean voiton mestarisuosikki Porin Pesäkarhuista, mutta tappio Rauman Feralle vei paikan hallilopputurnauksesta.

Tahkon päivän avausottelu oli hyvinkääläisittäin herkullinen, sillä vastaan asettui Porin Pesäkarhut. Pori oli aiemmin aamulla voittanut Rauman, joten voitolla Tahkosta se olisi varmistanut lopputurnauspaikan jo ennen viimeistä ottelua. Tahko oli kuitenkin toista mieltä. Keltapaidat siirtyivät johtoon jo heti ottelun alussa, kun Hyvinkäälle täksi kaudeksi siirtynyt Pinja Arbelius löi tavaramerkkikumurallaan pelin 1-0. Porin kuitenkin löi itsensä rinnalle ja ohi ex-tahko Pauliina Harisen lyönneillä vieden ensimmäisen jakson nimiinsä. Toisella jaksolla Tahko piti Porin nollilla ja löi itse yhden Lotta Nummikarin kotiutettua Senja Kaarikiven. Ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta. Porin jäätyä yhteen lyötyyn juoksuun, Tahko haistoi paikkansa. Nummikari kotiutti ensin Sini Mäkelän ja neljännessä parissa Titta Siilin iski sauman puhki ja saatteli Johanna Ylöstalon kotipesän turviin. Voitto Tahkolle jaksoin 2k-1.

Päivän kolmanteen otteluun lähdettiin herkullisista asetelmista. Kaikilla kolmella joukkueella oli vielä mahdollisuus lunastaa paikkansa lopputurnauksessa. Tahko tarvitsi jatkopaikkaan voiton Raumasta, Rauma puolestaan puhtaan voiton Tahkosta ja Pori tsemppasi katsomossa satakuntalaisnaapuriaan voittoon, jotta Pesäkarhut jatkaisivat hallipelejään.

Tahkolle riitti viimeisessä ottelussa Raumaa vastaan voitto millä tavalla tahansa. Joukkueet pelasivatkin ensimmäisen jakson rinta rinnan. Hyvinkääläisittäin ensimmäinen jakso näytti pitkään hyvältä, kun kotiuttajajokeriksi ottelussa pelannut Iiris Kiljunen kotiutti ensimmäisessä vuoroparissa Aino Lepolan ja toisessa vuorossa Sini Mäkelän. Fera ei kuitenkaan halunnut päästää lopputurnauspaikasta irti helpolla. Aurora Frantsila kavensi toisessa vuoroparissa 1-2:een ja Eveliina Kesti näpytti jakson loppunumeroiksi 2-2 tilanteessa, jota Tahko-fanien keskuudessa varmasti kelailtiin hidastuksena kerran jos toisenkin.

Jaksotasapeli tiesi Feran putoamista jatkosta, eikä sillä ollut sinänsä toisella jaksolla enää panosta. Tahkolle se kuitenkin halusi tehdä kiusaa ja pelasikin loppujakson varsin vapautuneesti. Tahko sai Feran hyvin kiinni heti jakson alussa. Kaksi paloa, eikä juoksuja, mutta ensimmäisen vuoroparin lopussa halliolosuhteet tekivät tahkolaisille tepposet. Pallo löytyi kahdesti verkoista ja Fera karkasi 3-0-johtoon. Upeasti mailassa pelannut Iiris Kiljunen kotiutti Tahkolle vielä kertaalleen, mutta rennosti pelannut kotijoukkue karkasi lopullisesti Aurora Frantsilan läpilyönnillä. Jakso lopulta Feralle 7-1. Porilaisilta harvinaiset kiitokset näin Rauman suunnalle ja Porin Pesäkarhut jatkavat lopputurnaukseen hallimitaleista taistelemaan.

Iiris Kiljusen mailatyö oli maniota pitkin päivää.

Iiris Kiljunen pelasi hienon ottelun mailassa.