Leidit upealla pelillä pudotuspeleihin!

Tahkon Leidit iski runkosarjan päätöskierroksella nyrkin pöytää eikä jättänyt sanan sijaa sille, mikä joukkue ansaitsee paikan naisten Superpesiksen pudotuspeleissä. Tahko voitti Joensuun Mailan ratkaisevassa ottelussa puhtaasti jaksoin 0-2 (0-4, 2-5). Joensuun kausi päättyi näin ollen jälleen kerran 9. sijaan.

Ottelun panokset olivat selvät. Tahkon tuli voittaa ottelu Joensuuta vastaan antamatta vastustajalle pistettäkään, jotta se nousisi pudotuspeleihin. Joensuulle vastaavaan suoritukseen olisi puolestaan riittänyt yksikin piste. Leidit oli pelannut edellisenä iltana pitkäksi venyneen ottelun Kempeleessä, kun taas JoMa oli päässyt valmistautumaan ratkaisuotteluun jo viikon verran.

Tahko näytti JoMalle kaapin paikan jo avausjaksolla, kun lyöjäjokeri Petra Väistölä ja pikakomennuksella pohjoisen kiertueelle pyydetty Tahkon oma kasvatti Siiri Laine iskivät molemmat kaksi juoksua tauluun. Tahkon ulkopeli piti koko jakson ajan, eikä Joensuu päässyt alun rynnistyksestä huolimatta iskuetäisyydelle. Leidit puolusti jälleen takatilannetta hyvin ja hoiti jaksolta tyylikkäästi tarvittavat palot.

Toinen jakso alkoi tasaisemmissa merkeissä. Ensimmäinen vuoropari mentiin vielä tasatahtiin 0-0. Sen jälkeen Leidien kapteeni Lotta Vahvelainen otti jälleen joukkueen hartioilleen ja iski pallon kakkostilanteessa aidan ali kiertäen jo kauden seitsemännen kunnarinsa. 0-3 vieraille. Hetken kuluttua oli Vilma Mäkelän vuoro lisätä johtoa. Korkeaan syöttöön lyöty upea rajavarsi saatteli Lotan kotiin. Noora Pasin lyömä läpilyönti herätteli kotijoukkuetta hetkeksi taukoon mukaan, mutta Tahko-koppari Senja Kaarikiven nopea haku piti JoMan vain yhdessä juoksussa. Joensuun Nelli Huotari toi joukkueensa vielä kahden juoksun päähän, mutta neljännessä vuoroparissa Kaarikivi puhkoi jälleen nollatilanteessa kentän ja kiersi kauden neljännen kunnarinsa tärkeään paikkaan!

JoMa ei pystynyt enää vastaamaan Tahkon sisäpeliin. Näin voitto ja pudotuspelipaikka Tahkolle jaksoin 0-2!

Tahkon vastustajaksi pudotuspeleissä tulee Manse PP. Liput perjantain kotiotteluun Pihkalassa tulevat myyntiin alkuviikosta.