Mika Lehto ja Sami Laine Leidien pelinjohtoon!

Tahkon Leidit on kiinnittänyt pelinjohtajansa kaudelle 2021. Pelinjohdosta vastaa Mika Lehto apunaan kakkospelinjohtaja Sami Laine. 

Mika Lehto on hyvinkääläisille tuttu nimi laikanvarresta. Lehto johti menestyksekkäästi Tahkon A-poikia vuosina 2017-2019 (pronssi, kulta ja hopea) ja valittiin vuosina 2018 sekä 2019 A-poikien Itä Länsi -otteluun pelinjohtajaksi. Lehto on näin ollen viimeisin mestaruuden Tahkoon tuonut pelinjohtaja. Pelaajapuolellakin Superpesis-kokemusta omaava “Mikki” toimi myös Tahkon miesten pelinjohtajana Iiro Haimin korvaajana kauden 2019 loppupuolella. 

Mika Lehto toimi kauden 2019 lopulla Tahkon miesten pelinjohtajana Iiro Haimin oltua sivussa.

“Todella hyvät fiilikset sopimuksesta Leideihin, kieltämättä! Kun mahdollisuus päästä johtamaan peliä naisten Superpesikseen tuli, tartuin siihen välittömästi. Edellisvuoden kokemus miesten Superpesiksen pelinjohdosta oli upea kokemus ja pesti osoitti itselleni, että tahdon työskennellä maan korkeimmalla sarjatasolla. “ 

“Tahkon Leideissä on vuosien huipputyö alla ja on hienoa päästä viemään projektia jälleen askeleen eteenpäin. Oma tavoitteeni on valmistaa joukkue heti syksystä lähtien siihen, että ensi kesänä lähdemme tosissamme voittamaan sarjan neljää ennakkoon kovinta joukkuetta, emme vain haastamaan. Itseluottamus omiin vahvuuksiin rakentuu talven harjoitusten ja runkosarjan aikana kohti syksyn huippua.” Mika Lehto

Lehto tunnetaan tinkimättömästä vaatimustasostaan harjoituksissa, joten tuloksen tekeminen ei jää kiinni talven harjoittelusta.

“Lajiharjoituksissa vaatimustasoni on kova ja käytän mielelläni ääntä. Talven iso projekti on kehittää pelaajia yksilötasolla lajiteknisissä asioissa, joihin meillä Samin kanssa on entisinä pelaajina paljon annettavaa. Poikien ja miesten pelinjohdosta on vuosien saatossa tarttunut paljon hyviä ideoita matkaan, joita aion tuoda myös naisten puolelle. Pelinjohdossa uskallan sisäpelissä pelata laikan kanssa ja reagoida muuttuviin tilanteisiin nopeastikin.”

Sami Laineen kanssa Mikki ei ole aiemmin peliä johtanut, mutta kaksikko tulee tekemään tiivistä yhteistyötä läpi syksyn ennen yhteistoiminnan alkamista.

“Samin kokemus Superpesiksessä ja etukenttäpelin osaaminen tuo paljon meidän joukkueellemme. Sami tietää tasan tarkkaan miten peliä pelataan. Naisissa peli perustuu paljon pieniin lyönteihin ja huippunopeisiin etenijöihin, jolloin laadukas etukenttäpelaaminen korostuu. Siihen meidän täytyy iskeä kiinni talvella. Samin kanssa meillä löytyy varmasti symbioosi pelinjohdossa” 

Sami Laine pääsi päättyneellä kaudella jo hieman kokemaan naisten Superpesiksen kakkospelinjohdon tehtäviä Leideissä, kun hän oli joukkueen mukana kauden päätösneljänneksen. Yli 250 ottelua miesten Superpesiksessä, kaikki Tahkon paidassa, omaava Sami on innoissaan uudesta haasteesta:

“Helppo päätös oli lähteä Leidien matkaan. Kotoa annettiin heti vihreää valoa, joten päätös oli selkeä. Pääsin jo toimimaan joukkueen kanssa tämän kauden lopussa ja oli ilo huomata kuinka sitoutunut joukkue on yhteisiin tavoitteisiin. Tämä on itselleni haaste ja intohimo!”

Entisenä pääsarjatason pelaajana Laine osaa asettua pelaajan asemaan ja katsomaan peliä ja harjoittelua urheilijan silmin.

Sami Laine toimii Leidien 2. pelinjohtajana

“Omat vahvuuteni ovat varmasti siinä, että pystyn valmistamaan pelaajia kohtaamaan erilaisia pelitilanteita. Harjoituksissa taitovalmennus niin vaihtotilannepeliin sisäpelissä kuin etukenttäpeliin ulkopelaamisessa ovat parasta osaamistani ja pystyn tuomaan sinne lisämausteita. Siellä piilee oma DNA:ni. Autan pelaajia näkemään vaihtoehtoisia ratkaisuja ja kannustan heitä tuomaan harjoituksissa opetellut uudet lyönnit peliin asti. Itseluottamuksen lisääminen on siinä äärimmäisen tärkeää. Joukkueessa on vielä paljon piilossa olevaa potentiaalia ja nyt se täytyy kaivaa yhdessä esiin. “

Mikin kanssa työskentelyä Laine odottaa innolla.

“Mikin vahvuuksia ovat pelillinen valmentaminen ja pelillisyyden korostaminen. Ajattelemme pelistä samalla tavalla. Joukkue kehittyy yksilöiden kautta. Mikki osaa virittää itseluottamuksen kohdalleen ja saada pelaajista parhaan irti. Yhdessä lähdemme rakentamaan tervettä jatkumoa erinomaisesti tehdyn työn päälle.” Sami Laine

Hyvinkään Tahko RY:n puheenjohtaja Kari Käyhkö on mielissään uudesta pelinjohtokaksikosta:

“Olen todella iloinen siitä, että Antin työn jatkajat löytyivät tästä suuresta Tahko- perheestä ja vieläpä suhteellisen vaivattomasti. Leidit on tehnyt nousujohteista työtä ja sitä kautta myös kiinnostus joukkuetta kohtaan on lisääntynyt. Mikki ja Sami tuovat pelinjohtoon ja valmennukseen vahvan pelaajataustansa ja se lisättynä loistavaan työhön aiemmilta vuosilta, voidaan Leideiltä odottaa taas vahvaa eteenpäin menoa tulevana kautena. “

“Mutta erään arvostamani miehen sanoin, ’menestys tulee ennen työntekoa vain sanakirjassa’, on taas työnteon aika ja Mikin ja Samin tuntien, sitä on nyt luvassa!” Kari Käyhkö

Muuta valmennus- ja taustaryhmää kootaan parhaillaan ja siitä tiedotetaan, kun sopimukset saadaan allekirjoitettua. 

Tilaa tahko-uutiskirje

Tilaamalla meidän uutiskirjeen kuulet Tahkon kuumimmat jutut ja ajankohtaiset uutiset koko pesiskaudelta. Täyttä asiaa – suurella sydämellä!
Lähettämällä tämän lomakkeen luovutat meille antamasi henkilötiedot, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

© 2021 Hyvinkään Tahko