Pelinjohtaja Ruuskanen: Uusi Talvisuper-sarja palvelee pelin kehittämistä erinomaisesti

Tahkon Naisten Superpesisjoukkueen harjoittelu on pyörinyt marraskuun loppuun mennessä reilun kuukauden. Kyselimme pelinjohtaja Marko Ruuskaselta miltä treenikauden alku on vaikuttanut ja mitä ajatuksia uusi Talvisuper-sarja herättää.


Leidien pelinjohtaja Marko Ruuskanen, kuinka homma on pelinjohtajan silmin lähtenyt liikkeelle ja mitkä on joukkueen tunnelmat?

”Homma on lähtenyt erinomaisesti liikkeelle ja töitä on paiskittu lokakuun alkupuolelta lähtien. Syksy on menty aika lailla perusasioiden parissa niin fysiikan, nopeuden kuin lajinkin osalta. Uutena asiana alusta asti on ollut mukana psyykkinen valmennus ohjelmoidusti. Joukkueessa on mielestäni hyvä tunnelma ja tekemisen meininki.”

Miten Tahkon talvikausi yleisesti rakentuu, ja kiinnitetäänkö johonkin tiettyyn harjoittelun osa-alueeseen erityisesti huomiota?

”Talvikauden alussa pyrimme luomaan jokaisella osa-alueella riittävät perusteet sille, että harjoittelua pystytään tehostamaan ja koventamaan mitä pidemmälle mennään. Vuodenvaihteen jälkeen harjoittelu muuttuu enemmän siihen suuntaan, että jokainen alkaa enemmän keskittyä oman roolinsa mukaiseen treenaamiseen.

Talviharjoittelukauden perusajatuksena on, että viemme nousujohteisesti yksilöiden ominaisuuksia ja taitoja eteenpäin, ja sitä kautta kehitämme myös joukkueen pelaamista. Koko joukkueen harjoittelu keskittyy talven aikana leiriviikonloppuihin, joita järjestetään yhteensä yhtenätoista viikonloppuna. Tammikuussa vuodenvaihteen jälkeen leirien yhteydessä tulee mukaan ison hallin treenit, jolloin leiriviikonloput alkavat aina torstaisin hallitreenillä. Muuten Hyvinkään olosuhteita hyödynnetään monipuolisesti. Talviharjoittelukausi huipentuu keväällä viikon etelän reissuun, joka suuntautuu tällä kertaa Kreikkaan.”

Uusi Talvisuper värittää Leidien talvikauden harjoittelua. Millaisen vastaanoton uusi sarja on saanut joukkueen sisällä ja miten pelinjohtaja näkee sarjan osana talven arkea?

”Talvisuper on otettu vastaan joukkueessa odottavaisin tunnelmin, sillä aivan tarkkaa tietoa ei ole mitä se tuo tullessaan. Hyvinkään joukkueille uusi Talvisuper-sarja on osaltaan helpottava tekijä. Koska meillä ei ole omaa talviharjoitteluhallia, on harjoitusotteluita lähteä pelaamaan aina jonnekin kauemmaksi. Nyt Talvisuper mahdollistaa sen, että harjoitusotteluita ei tarvitse erikseen sopia ja peleihin sisältyy automaattisesti myös kilpailullinen panos.”

Kuinka sarja palvelee valmistautumista pelikauteen ja mitä eroja näet aikaisempiin kausiin?

”Kyllähän Talvisuper tuo nimenomaan siinä mielessä erilaisen valmistautumisen kauteen, että peleissä on jo panosta läpi talven. Pelitapahtumat itsessään ovat varmasti jo enemmän sarjapelien tapaisia ja yleisöäkin on oletettavasti paikan päällä enemmän kuin perinteisissä harjoitusotteluissa. Nyt otteluihin pystyy valmistautumaan samalla tavoin kuin kesän sarjapeleihin.”

Onko joukkueella erityisiä tavoitteita talvisuperin osalta?

”Joukkueella ei ole varsinaisesti tuloksellisia tavoitteita Talvisuperin otteluihin. Olemme rakentaneet talven ohjelmoinnin siten, että Talvisuper palvelee joukkueen pelin kehittämistä erinomaisesti. Otteluihin lähdetään tottakai voitto mielessä, mutta tärkeimmät tavoitteet ovat siinä oman pelin kehittämisessä ja pienempien osakokonaisuuksien eteenpäinviemisessä kohti kesän pelejä.”

Joukkueessa tapahtui sitten viime kauden pieniä muutoksia. Minkälaisen Tahkon haluat nähdä tulevissa talvisuperin matseissa?

”Haluan nähdä yritteliään, hyvällä ilmeellä ja kovalla itseluottamuksella pelaavan joukkueen. Haluan, että pelaajat nauttisivat pelaamisesta ja se näkyisi myös ulospäin.”


Uusi Talvisuper alkaa Tahkon Leidien osalta 27.1. – Lisää Talvisuperista

Pesäpallon tulospalvelu
Pesis.fi / Uutiset