Tahko pelaa halli-SM:ssä lauantaina

Lauantaina karistetaan harjoituspelien pölyt ja isketään palloa merkistä väliin ihan virallisesti, kun Tahko suuntaa Raumalle halli-sm-alkuturnaukseen! Hyvinkääläiset pääsevät kovaan lohkoon ja haastavat lauantaina Satakunnan suuruudet Porin Pesäkarhut ja Rauman Feran. Lohkon paras etenee maaliskuussa pelattavaan lopputurnaukseen Lapualle.

Kauden ensimmäisen virallisen kilpaottelunsa kokee viikonloppuna myös Tahkon viuhkamieheksi siirtynyt Jussi Haapala. Joukkue on pelannut harjoituspelejä ahkerasti talven aikana tavoitteenaan esittää mahdollisimman ehjää ja hiottua pesistä heti kesäkauden alussa. Vaikka prosessi on vielä kesken, näkyy kehitystä jo erityisesti räpyläpuolella.

”Tahkon joukkue on uudistunut viime vuodesta voimakkaasti ja 6 pelaajaa sekä lähes koko valmennus on vaihtunut siitä joukkueesta, jolla pelattiin viime kesänä puolivälieriä Mansea vastaan. Joukkueen yhteenhitsautuminen on vielä vaiheessa ja vaikka talven aikana on jo 8 leiriviikonloppua pidetty, niin prosessi on vielä kesken. Harjoitusotteluita joukkue on pelannut hallissa viime vuoden mitalisteja vastaan sekä sarjanousija Haminaa vastaan ja varsinkin ulkopelin kehittymiseen voi olla tyytyväinen jo tässä vaiheessa.” Jussi Haapala

Tahkon alkulohko on kovatasoinen, sillä mestarisuosikin viittaa asetellaan kesällä vahvasti Pesäkarhujen turkille ja viime kaudella upeaa pesistä esittänyt Rauma on vahvistunut entisestään. Fera kiinnitti syksyllä mm. omat kasvattinsa Jasmin Andreasenin sekä Henna Suomisen. Pori puolestaan kaappasi monipuolisen SIlja Syrjälän riveihinsä. Pelinjohtaja Haapala tuntee joukkueensa hyvin ja tiedostaa vahvuudet, joilla satakuntalaisten kaataminen on mahdollista:

”Oma joukkue ei pääse turnaukseen ihan optimaalisella kokoonpanolla, sillä muutama pelaaja kärsii loukkaantumisista. Pelejä lähdetään kuitenkin voittamaan ja suuret odotukset varsinkin Lotta-kaksikkoa kohtaan on olemassa. Lotta Nummikari tuo ulkopeliin uutta lukkariulottuvuutta ja vastaavasti sisäpeliin lyöntivoimaa. Vastaavasti Vahvelainen on jo vuosia kuulunut sarjan parhaimmistoon, joten syitä odotuksiin on olemassa. Kolmas seurattava pelaaja on räiskyvä Sini Mäkelä, jolta odotetaan etukentällä huippusuorituksia ja vastaavasti hän vastaa tärkeänä palasena pelinrakentelusta.

Viralliset hallipelit tuovat kipakan mausteen pitkään pesiksen talviharjoituskauteen. Tahko-luotsi lähtee joukkueensa kanssa lauantaihin peliä kehittämään ja voittoja hakemaan sitä kautta. Pitkällä tähtäimellä katse on kuitenkin päämäärätietoisesti kesässä.

”Harjoituspeleissä pelimme on kehittynyt kaiken aikaa ja jos kehityskäyrä jatkaa ylöspäin, niin silloin turnaukseen voi olla tyytyväinen. Tuloksesta pelataan, mutta myös tuloksen taakse pitää katsoa ja sitä kautta ”tyytyväisyyteen” on monia mittareita. Päätavoite on kuitenkin kesässä.”

Kaikki lauantain ottelut on nähtävissä Ruutu-palvelussa.

Lauantain otteluohjelma:

11:00 Pesäkarhut – Fera

13:30 Tahko – Pesäkarhut

16:00 Fera – Tahko

Lauantaina fanipaidat päälle ja Ruudun ääreen tai paikan päälle keltaisia kannustamaan! 💪