Tahko vakuuttava ensimmäisessä harjoituspelissään

Ulkokausi avattiin harjoituspelillä Haminan Palloilijoita vastaan tänään 27.4. Kotijoukkue tuli porteista todella väkevästi, kun Teemu Nurmio löi itsensä 2-puolen läpilyönnillä kakkospesälle ja Atte Kontio puolestaan käänsi seuraavan lyönnin 3-puolelta läpi ja Nurmio tuli tällä lyönnillä kotiin. Tahkon toinen sisävuoro oli vauhdikasta ilotulitusta, kun Nurmio aloitti vuoron lyömällä kunnarin tyhjään kenttään ja sen jälkeen Valentin Ikonen, Sasu Toikka ja Santtu Patova löivät yhdet juoksut mieheen.

Teemu Nurmio oli kovassa vireessä ensimmäisessä harjoituspelissä lyöden 1+1, 10/11 kärkilyönnit ja tuoden 4 juoksua.

Ulkopeli oli väkevää alusta asti ja Tahko otti lopulta ensimmäisen jakson voiton 8-0 lukemin, kun Nurmio löi kertaalleen Samu Kyhyräisen kotiin ja Juha Niemi onnistui kahdesti.

Toinen jakso ei ollut sisäpelin osalta yhtä raikasta kuin ensimmäinen, mutta Toikka ja Patova löivät yhdet upeat juoksut mieheen ja toivat Tahkolle toisen jakson ja samalla koko ottelun voiton.

Petteri Alanen oli hyvässä iskussa kesäkauden ensimmäisessä kenraalissa ja tuotti vastustajille päänvaivaa. Hamina sai koko ottelun aikana rakenneltua vain viisi kolmostilannetta ja Tahkon ulkokenttä kestivät ne yritykset. Joukkueeseen kaksoisedustuksella Jyväskylän Lohen kanssa liittynyt Valtteri Havukainen nähtiin tänään ensimmäistä kertaa Tahkon paidassa. Havukainen toi yhden juoksun ja löi 2/4 kärkilyönnit etenijäjokerina.

Takatalvi toi haasteita Tahkon valmistautumiseen, kun alla oli vain yksi ulkona Suomessa tehty harjoitus ennen lauantain ottelua.

-Saatiin ihan hyvä matsi vedettyä kaikkinensa, vaikka vain yksi treeni ulkona oli säiden takia. Suhteellisen ehjä peli meiltä, vaikka toki muutamia merkki virheitä, mutta etenkin ulkona oltiin todella hyviä. Loppua kohden sisäpelin laatu vähän heikkeni, mutta kun ottaa lähtökohdat huomioon niin ihan hyviä valonpilkahduksia sielläkin, kommentoi pelinjohtaja Jarkko Pokela

Ensi viikolla on viimeinen harjoituspeli ennen kauden alkua. Lauantaina 4.5. Manse PP tulee Pihkalaan vieraaksi 15.00 alkavaan otteluun. Anniskelukatsomo palvelee ja otteluun on vapaa pääsy. Riihimäellä ensimmäisessä ottelussa oli jo mukavasti keltaisten kannattajia paikalla, joten tervetuloa myös seuraavaan otteluun.

Superpesiksen kotiavaus on 16.5. ja silloin on vastassa Vimpelin Veto. Laitetaan uudistettu Pihkala täyteen.